пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Лідером бути не просто


Сильна особистість завжди здатна вчасно реагувати на суспільні виклики, вирішувати складні  проблеми не лише своєї громади, але і цілої держави. Саме такі особистості є рушієм розвитку в усіх сферах людської діяльності.
Для того щоб привернути громадськість до проблем виховання і соціалізації особистості,  участі учнів у процесі прийняття рішень на рівні, міста, об’єднаної територіальної громади, області, виявлення та розвитку лідерського, організаторського та інтелектуально-творчого потенціалу підлітків 20 квітня проведено обласний етап конкурсу «Лідер року-2018»
Цього дня до Миколаєва прибули 17 лідерів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти з м. Очакова, м. Вознесенська, м. Первомайська, Арбузинського, Березанського, Березнегуватського, Братського, Вітовського, Вознесенського, Врадіївського ,Єланецького, Кривоозерського, Миколаївського, Новоодеського, Снігурвського районів, Веселинівської селищної ради, Степівської та Нечаянської сільської ради.
Слід відзначити що неперевершеною ведучою обласного заходу була Олєйнікова Валерія, учениця 11 класу Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 1.
Учасників конкурсу привітала депутат Миколаївської обласної ради, голова комісії з питань освіти науки молоді та спорту Іванова Надія Валеріївна.

Перед учасниками обласного конкурсу виступив Нотевський Євген, Президент Миколаївської обласної організації лідерів учнівського самоврядування, який доповів про результати роботи лідерського руху навчальних закладів Миколаївщини. Він зазначив, що наш час потребує лідерів нової формації, людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї, готові працювати у єдиній команді та приймати нестандартні рішення.

Також, Нотевський Євген розповів про участь кращих лідерів ОУС Миколаївщини у роботі Саміту проактивних «Б.У.М. – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй», який відбудеться у Міжнародному дитячому центрі «Артек» (Пуща-Водиця) на початку травня поточного року.
Програма конкурсу передбачала виконання п’яти конкурсних завдань:
заочних:
- «Сценарій цікавого збору органу учнівського самоврядування» - розповіді у довільній формі про збори органу учнівського самоврядування закладу освіти;
- «Долю рідного краю пише кожен із нас» - організація краєзнавчої роботи учнівського самоврядування закладу освіти щодо досліджень на предмет вивчення історичного походження назв вулиць міст та селищ Миколаївської області та визначних подій регіону.
очні конкурси:
- «Фактор успіху» - публічний виступ учасника.
«Ти-мені, я-тобі» - інтелектуальний марафон з 2 етапів:
- «Крок за кроком: від виборів – до стратегії дій» - конкурс електронного портфоліо лідера. Започаткування та активна інформаційна підтримка учасником конкурсу тематичної сторінки у мережі, з метою взаємообміну досвідом лідерської практики, що реалізувалася у вашому регіоні (поради, тренінгові вправи, успішні лідерські кроки школярів міста, району, об’єднаної територіальної громади,

Відповідно до рішення журі (до складу якого увійшли представники департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, ІІІ місце посіла Константинова Анастасія, учениця 11 класу Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 імені П.П.Шмідта Очаківської міської ради, яка добре впоралася із усіма випробуваннями.
Всі переможці та учасники обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» були нагороджені дипломами департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації та подарунками.

         Лясота М.В., методист ММК відділу освіти Очаківської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар