вівторок, 19 червня 2018 р.

«Friends forever» знову цього літа об’єднав дітей



У першій половині червня 2018 року Очаківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені П.П. Шмідта знову об’єднала адміністрацію школи, вчителів, батьків учнів і, що найголовніше, самих школярів навколо спільної справи — мовного табору.  

Часто можна почути невдоволення рівнем володіння іноземною мовою серед школярів. Однією з ідей, яка, на думку фахівців, може покращити ситуацію, є організація літнього мовного табору в школї. Саме там діти мають можливість спілкуватися іноземною мовою не лише з учителями, але й з однолітками, волонтерами, застосовувати її у різних формах діяльності (спортивних змаганнях, театральних виставах тощо), а також розкривати свої таланти.  При цьому знання дитини не будуть оцінювати як у школі, і вона буде сприймати навчання як гру. Саме ці принципи і було взято за основу при плануванні діяльності мовного табору в нашій школі.



Підтримуючи ідею міжнародного проекту «Go Camp», другій рік  функціонує на базі нашого освітнього закладу безкоштовний літній мовний табір «Friends forever». Основні форми роботи  мовного кемпу - ігри, екскурсії, різноманітні проекти і все це - англійською.


Кемперами  в цьому році  стали 44 учні, які впродовж  навчального року демонстрували бажання якнайкраще оволодіти знаннями іноземної мови, які брали активну участь у  різноманітних мовних конкурсах та предметних олімпіадах.

Основним напрямком роботи цього року ми обрали тему «Екологія». Діти під час прогулянок на море вчилися відсортовувати сміття, обговорювали глобальні екологічні проблеми, рятували «дельфінів». В «День природи» на екскурсії до Національного природного парку «Білобережжя Святослава» юні екологи разом з волонтерами передали на вторинну переробку пластмасові кришки та батарейки, які школа збирала протягом навчального року. Керівництво Нацонального парку нагородило учнівський колектив Очаківської ЗОШ №2 Подякою за активну участь в екологічній акції «Обережно, батарейка!». 


Весь цей час з учнями працювали вчителі та волонтери. Мовну практику в таборі організовували вчителі англійської мови Череватенко А.А,  Янушевська О.І., Боровікова В.А. Вчителі - предметники та вчителі початкових класів  - Вишинська О. С., Козаченко Л. С.,  Безлепкіна Н. В., Ворошилова О. М., Колодиста О.В. - на засадах партнерства, разом з учнями готували презентації проектів, пісні, театралізації, «інтелектуальне кафе», брали участь в іграх, екскурсіях, квестах.

Кожного дня зарядку та флешмоби проводила хореограф Скрипка Ю.О. Забезпечував роботу літнього кінотеатру та здійснював комп’ютерну підтримку вчитель інформатики Афанасьєв І. Г. Спортивні заходи  проводив учитель фізкультури Бичков О. О. Ідейну підтримку та методичний супровід  здійснювали  практичний психолог Полова Т. В. та заступник директора з навчально-виховної роботи Фоміна Н. С.


Усі 10 днів табору були тематичними та різнокольровими: «День відкриття табору» був білого кольору, «День позитиву» - помаранчевого, «День мистецтва» - синього, «День спорту» - зеленого, «День пригод» - жовтого, «День етикету» - фіолетового, «День креативу» - малинового, «День природи» - кольору хакі. Колір дня підтримувався як символами, так і заходами.  


Кожен день у таборі проходив цікаво та весело. Незабутніми були зустрічі учнів з волонтерами, які брали участь у всіх заходах. Вони з особливим задоволенням вчилися танцювати український гопак в національних костюмах.
Учні змогли здобути необхідні мовні навички, спілкуючись англійською мовою у невимушеній обстановці, і поглибити знання з культури англомовних країн. Діти відзначали, що кожен з волонтерів мав свої особливості вимови та вживання окремих слів, тому вони отримали неабиякий досвід у спілкуванні.


Підсумком роботи табору стало урочисте закриття «Rainbow Day», яке дійсно пройшло з веселковим настроєм. Діти розповіли про найцікавіші моменти з життя табору, продемонстрували театралізації традиційних американських свят, презентували проект «Традиційна українська страва - вареники». На завершення свята усіх запросили до їдальні, де шкільні кухарі пригостили смачними варениками.


Слід відмітити, що всі учні були дуже активними у різних видах діяльності, уміло працювали у групах та парах, за що і були нагороджені директором школи Яровенко О. О. медалями в різних номінаціях: за знання мови, мистецтва, етикету, природи, за креативність, спортивність, комунікативність та позитивність .

Активна громадянська позиція наших учнів також була відзначена обласним депутатом Гемаєвим Х. З., який подарував кемперам поїздку до Національного  історико-археологічного заповідника «Ольвія». Підтримку та відзнаку результативної діяльності колективу школи в напрямку організації мовного табору, під час закриття, висловив Тарабан В. А., завідувач методичним кабінетом відділу освіти Очаківської міської ради.


Таким чином, дружний та креативний колектив  вчителів, учнів разом з  волонтерами змогли кожен день в таборі зробити неповторним, щоб  перетворити англійську мову зі шкільного предмету на засіб живого спілкування. І в дітей з’явилися не тільки мотивація та натхнення до вивчення іноземної мови, а і розуміння  для чого це потрібно. 

За матеріалами наданими адміністрацією Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені П.П. Шмідта

Немає коментарів:

Дописати коментар