понеділок, 18 червня 2018 р.

В Очакові пройшли змагання «Uimp triathle»


16 червня в м. Очакові пройшли змагання «Uimp triathle» на кубок СКА в якому взяли участь юні спортсмени з різних куточків України. В боротьбу включилися члени військово-патріотичного гуртка «Чайка», який функціонує на базі Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 під керівництвом Череватенка О.Д.
Хоча тріатл дещо маловідомий вид спорту для широкого загалу, який виокремився він із сучасного п’ятиборства та складається зі стрільби з лазерного пістолета, плавання та бігу та наші учні із задоволенням взяли участь у незвичних перегонах.
Такі змагання відмінно підходять для дітей і максимально демократичні за вимогами до інфраструктури, та й просто недорогі.   Фактично, це скорочені види п'ятиборства - виду спорту, винайденого самим засновником Олімпійського руху П'єром де Кубертеном. До п'ятиборства - раніше його називали офіцерським пятибоством - входять фехтування, плавання, конкур, біг і стрільба. Виключаючи найдорожчі і складні по організації фехтування і кінну частину, отримуємо біатл з тріатлом.
В Україні Федерація п’ятиборства започаткувала Дитячу Українску Лігу біатла/триатла, яку очолив головний тренер збірної України з сучасного п'ятиборства Олег Плаксін. За його словами основна ідея - відірвати дітей від шкідливого впливу вулиці, а також від планшетів і гаджетів.
Гуртківці Горбачов О., Пономарьов В., Якименко М., Обрубінський Є. (ЗОШ №4), Беркань В., Шумаков М. (ЗОШ №1) самовіддано боролися із суперниками в усіх видах троєборства та продемонстрували гарні результати.

За матеріалами наданими Череватенком О.Д., керівником військово-патріотичного гуртка «Чайка» Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4


Немає коментарів:

Дописати коментар