вівторок, 12 червня 2018 р.

«Джура» - випробування для сильних духом




Військово-патріотичне виховання учнівської молоді на засадах національної гідності, високої самосвідомої, активної громадянської позиції, здорового способу життя є надзвичайно актуальним для нашого суспільства. Саме молоде покоління, свідоме у своєму виборі, налаштоване на гарт духу і тіла зможе в бути майбутньому оборонцем рідної країни.

З  4 по 8 червня на базі Мішково-Погорілівської школи-інтернату (Вітовський район) відбувся  обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), учасниками якої стали 19 команд із районів (міст), ОТГ.

Учні військово-патріотичного гуртка «Чайка» Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 ретельно та відповідально готувалися до обласних змагань, під керівництвом вчителів Череватенка О.В. та Суворова О.І. Надзвичайно щільний та виснажливий графік проведення випробувань не залишав майже вільного часу на відпочинок. Незважаючи на «дорослі» випробування, які складалися з 6 видів конкурсних етапів команда в складі учнів Пономарьова В., Книги В., Кротова О., Франчиної В., Пруненко А., Лемеш О. (ЗОШ №4), Берканя В., Шумакова М. (ЗОШ №1) досягла гарних результатів.

Одними з кращих наші учні були в орієнтуванні; під час проходження воєнізованого етапу «Пластун» доводилося орієнтуватися в лісі відшукуючи черговий контрольний пункт. На кожному КП команда виконувала конкретне завдання: надавала домедичну допомогу потерпілому, метала гранати в ціль, використовувала різні засоби зв’язку, розбирала та збирала, на час, автомат «Калашнікова», визначала азимут цілей та орієнтувалася в плавнях, проводила рятувальні роботи на акваторії тощо.

Цікавою для гуртківців була екскурсія до військової частини 299 тактичної авіації. А зустріч з козаками під духм’яний куліш та солодкий узвар залишила в дітей незабутні враження. 

За підсумками обласного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри  «Сокіл(Джура)» учні військово-патріотичного гуртка «Чайка» були нагородженні почесними сертифікатами та грамотами.


За матеріалами Череватенка О.Д., керівника військово-патріотичного гуртка «Чайка» Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4

Немає коментарів:

Дописати коментар