четвер, 28 листопада 2019 р.

ХТО ВОНИ – ЗНАВЦІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ?

Традиційно щорічно, 9 листопада, у День української писемності та мови,  стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Цей унікальний мовний марафон був зініційований великим українським меценатом    і громадським діячем Петром Дмитровичем Яциком, який усе життя прожив у Канаді, але завжди пам’ятав про рідну землю.

Після здобуття незалежності він часто приїздив до України. Мовна ситуація в Україні дуже непокоїла Петра Яцика, бо він був переконаний, що є мова — є й держава, немає мови — немає держави. Так народилася ідея конкурсу з української мови для української ж молоді.

Рік від року конкурс набуває популярності, бо головна мета цього мовного змагання — утверджувати державний статус української мови, підносити її престиж.

23 листопада 2019 року на базі Очаківської ЗОШ № 2 ім. П.П.Шмідта відбувся ІІ (міський) етап ХХ, ювілейного, Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь 29 учнів – переможців шкільних етапів Конкурсу.  Всі учасники Конкурсу продемонстрували належний рівень філологічних знань, мовне чуття, творчий підхід до виконання завдань.

         Високий рівень підготовки показали:
Клас
Прізвище, ім’я переможця ІІ етапу конкурсу
Заклад освіти
ПІБ вчителя
3
Пальчик Олена  
ЗОШ № 2
Лучук Л.І.
4
Ярина Софія  
ЗОШ № 2
Дорошенко К.Р.
5
Колесник Марія  
ЗОШ № 1
Чокова О.С.
6
Арутюнянц Арсен  
ЗОШ № 4
Верхоляк Л.О.
7
Чокова Владислава  
ЗОШ № 1
Микитюк З.Ю.
8
Ржицька Олеся  
ЗОШ № 2
Козаченко Л.С.
9
Руденя Марія  
ЗОШ № 2
Козаченко Л.С.
10
Гемаєва Аміна  
ЗОШ № 2
Козаченко Л.С.
11
Чубов Володимир  
ЗОШ № 1
Соловян Л.А.


Щиро вітаємо усіх учасників ХХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика. Висловлюємо вдячність колегам-педагогам, які доклали значних зусиль при підготовці учнів. Бажаємо не зупинятися на досягненому, йти вперед, та перемогти в обласному етапі Конкурсу, який відбудеться 14 грудня 2019 року.


Немає коментарів:

Дописати коментар