середу, 4 квітня 2018 р.

На шляху до впровадження Нової української школи



29 березня 2018 року на базі міської бібліотеки м. Очакова проведено міжрайонний семінар за темою «Забезпечення інноваційного середовища в реалізації концепції Нової української школи та нового Державного стандарту».
У зверненні до вчителів початкових класів, які будуть працювати в 1-х кл. у  2018-2019 навчальному році за новим Державним стандартом Тарабан В.А., завідувач ММК відділу освіти Очаківської міської ради окреслив коло невідкладних завдань, які необхідно виконати освітянам до початку нового навчального року.
Перед початком заходу Солдатенко О.М.,  бібліотекар Очаківської міської бібліотеки водила гостей літературними стежками українських книговидавництв. Вона цікаво та змістовно ознайомила освітян з новинками дитячої літератури, яка ще більше спонукатиме молодших школярів пізнавати навколишній світ.
Готовність педагогів до змін з’ясовувала Большакова К.В., психолог-магістрант, інтерн інституту Ріджент під час тренінгу «Підвищення рівня комунікативних компетентностей. Формування досвіду педагогів щодо саморегуляції психічного стану».
З питаннями менеджменту освітнього процесу, інтеграцією освітнього простору, критичним мисленням вчителя у використанні творчих та практичних завдань, мультимедійного супроводу  навчального процесу в початковій школі знайомила педагогів міста та району Джаноян Т.А., тренер, методист ММК відділу освіти, молоді та спорту Очаківської райдержадміністрації.
Тренер The LEGO Foundation Кравченко А.М. (учитель початкових класів Очаківського ЗЗСО І-ІІІ ст. №4) висвітлила питання доцільності використання ігрової діяльності в освітньому процесі початкової школи. Учасники тренінгу ознайомилися з методикою компетентнісного навчання «Шість цеглинок» та освітнім потенціалом гри з LEGO.
Поліщук Т.Б., учитель Козирської ЗЗСО І – ІІІ ступенів навчала колег виготовляти та використовувати в навчальному процесі лепбуки.
Між розвитком розумових здібностей і фізичним станом здоров’я людини існує тісний зв’язок.  Із засадами освітньої кінезіології - «гімнастикою мозку» знайомила початківців тренер Лозовська С.М., учитель ЗЗСО І – ІІІ ступенів №2.

Під час свого виступу тренер Шевченко Н.В., вчитель Кам'янської ЗЗСО І – ІІІ ступенів «формувала» позитивну мотивацію дитини до навчання

Отже методична робота залишається вагомим складником у процесі підготовки вчителя до роботи в умовах Нової української школи та нового Державного стандарту початкової освіти. Цей напрямок роботи допоможе швидко адаптуватися педагогічному працівнику в складний період реформаційних змін.    


Немає коментарів:

Дописати коментар