четвер, 19 квітня 2018 р.

Юні шанувальники фізики з Очакова


12 квітня 2018 року на базі Миколаївської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3 Миколаївської міської ради кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено ювілейний обласний форум юних шанувальників фізики та астрономії.
Метою заходу є впровадження засад STEM-освіти через залучення учнів до наукової діяльності, сприяння розвитку їх інтелекту та творчих здібностей, підвищення престижу фізичної, астрономічної освіти. Участь у Форумі взяли учні 5–11-х класів закладів загальної середньої освіти, які подали творчу роботу в одній із номінацій («Фізика», «Астрономія», «Власна технічна творчість»), їх учителі, науковці (усього 110 осіб). За результатами роботи журі визначено кращі роботи в кожній номінації, автори яких нагороджені дипломами з відзнакою та презентували свої роботи на Форумі.
Із вітальним словом до учасників звернувся Шуляр Василь Іванович, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України, який відзначив важливу роль заходу в плеканні української ідентичності і творчої особистості.
Клименко Людмила Олександрівна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач 
кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО, заслужений працівник освіти України, голова журі, зазначила, що участь у інтелектуальних змаганнях є потужним трампліном у STEM-майбутнє. Підтвердженням слів Людмили Олександрівни стали досягнення переможців першого форуму, що відбувся у 1988 році, а також приклади розробок молодих українських учених, до числа яких у майбутньому можуть долучитися й нинішні учасники.
Юні фізики з Очаківського ЗЗСО №4 під керівництвом Череватенка О.Д., учителя фізики представили на Форумі власні розробки. Жукова Аліна, учениця 9 класу – «Ідеї для міста. Електрика від кроків», Пономарьов Владислав, учень 10 класу – «Дослідження не ньютонівської рідини», Захарова Влада, учениця 11 класу – «Малі тіла Сонячної системи», Макаренко Поліна, учениця 11 класу – «Сучасні дослідження космічного простору». Наші учасники були нагороджені почесними Дипломами учасників.

Немає коментарів:

Дописати коментар