вівторок, 8 травня 2018 р.

Екскурсія для допитливих


П’ятого травня яскраво світило сонце, природа пестувала довгоочікуваним теплом, заохочуючи до мандрівки учнів Очаківських шкіл, які протягом начального року демонстрували  вагомі досягнення. Цього дня методисти міського методичного кабінету відділу освіти Очаківської міської ради зініціювали екскурсію до Музею цікавої науки міста Одеси. Серед екскурсантів були призери обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, конкурсу «Лідер року», обласного конкурсу читців «Поетична пристань», найкращі спортсмени.
Одеський музей гостинно зустрів допитливих гостей із Очакова. Ерудований екскурсовод  докладно, цікаво, емоційно розповідав про закони науки, демонстрував діючі експонати. Діти побували в кімнаті оптичних ілюзій, дзеркальному лабіринті, лазерній кімнаті, «Королівстві кривих дзеркал», визначили рівень своєї електропровідності та рівень звуку власного голосу, побачили світ очима дворічної дитини, спробували сидіти на цвяхах, познайомилися з  принципом створення мультиплікаційних фільмів, маятником Фуко, взнали, як утворюється торнадо, в чому різниця між агрегатними станами речовини та ще багато-багато нового.

Захоплення в підлітків викликало дзеркало, яке може зберігати минуле і крісло, яке кожен, хто сидить на ньому, може підняти самостійно. Запам’яталися панно із місяцем і зірками, за допомогою якого можна зіграти власну мелодію. Особливу цікавість викликала система водопровідних труб із пластику на яких діти, за допомогою пляжних шльопанців, видобували мелодійні звуки.

Дівчаткам сподобалася кімната із мильних бульбашок: у ній можна утворювати бульбашки будь-якої форми та розміру, а можна й самому опинитися всередині неї. Хлопці малювали картини за допомогою двох маятників, проводили досліди з магнітами, «осідлали» центрифугу. Особливістю експозицій є те, що будь-який експонат можна було не лише помацати, але і спостерігати його в дії.  
Час у музеї промайнув непомітно. Вражень залишилося безліч. А після такого цікавого екскурсу в науку на дітей чекав смачний та вишуканий обід у історичному центрі міста. Після нього пішохідна прогулянка та фотосесія по славнозвісній вулиці Дерибасівській була надзвичайно доречною. Байдужих серед юних мандрівників не було. Стомлені, але з безліччю позитивних емоцій діти верталися додому.

Відділ освіти Очаківської міської ради, учасники екскурсії, педагогічні колективи закладів освіти, батьки висловлюють щиру подяку депутату Миколаївської обласної ради Гемаєву Х.З. за матеріальну підтримку щодо заохочення здібних та талановитих дітей нашого міста.

                



































                  Головня Л.А., методист ММК відділу освіти Очаківської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар