вівторок, 29 травня 2018 р.

Пройшов семінар-практикум «Використання ІКТ на уроках літератури»



18 травня 2018 року на базі Очаківської загальноосвітньої школи № 2 імені П.П. Шмідта відбувся семінар-практикум «Використання ІКТ на уроках літератури. Ключові епізоди за проектною технологією» для вчителів української мови та літератури.

У інформаційно-теоретичній частині заходу методист міського методичного кабінету Головня Л.А. акцентувала увагу присутніх на теоретичному аспекті проектного методу навчання, прикладах використання сучасних телекомунікаційних та інтерактивних технологій. Вчитель української мови ЗОШ № 1, фіналіст обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2018» Солов’ян Л.А. ознайомила із основними вимогами  до сучасних уроків української мови та літератури.

У практичній частині семінару-практикуму вчителі-мовники  відвідали урок у 6 класі «Твір-роздум про вчинки людей на основі власних спостережень «Чи толерантна я людина?», який провела вчитель української мови та літератури ЗОШ № 2 Козаченко Л.С. Епіграфом до уроку став вислів Григорія Сковороди «Любов виникає з любові».  Урок був насичений різними видами робіт і завдань, але всі вони були доречними і необхідним на кожному етапі. 

Вчителька вміло керувала процесом пізнання, а діти із неприхованими почуттями говорили про те, що всі люди різні; про тактовність у стосунках з друзями; згадували свої вчинки, якими можна пишатися і вчинки героїв прочитаних художніх творів. Висновок  уроку зробили такий: толерантності потрібно учитися протягом всього життя.

Вчитель української мови та літератури ЗОШ № 2 Кобець Н.С.  поділилася з присутніми власним досвідом, провівши  майстер-клас «Я роблю так. Проектна технологія на уроках української мови та літератури».
Захід запам’ятався своєю невимушеною та творчою атмосферою, показав нові підходи до навчання і залишив приємні враження.

Головня Л.А., методист ММК відділу освіти Очаківської міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар