пʼятницю, 14 вересня 2018 р.

У закладах освіти міста пройшли міські методичні об'єднання вчителів


Міські методичні об'єднання вчителів це складові методичної служби відділу освіти Очаківської міської ради, які координують проведення навчально-виховної, методичної, дослідно-експериментальної і позакласної роботи зокрема або декількома спорідненими навчальними предметами. Тому на початку вересня відбулися засідання методичних об’єднань вчителів іноземних мови, інформатики, шкільних бібліотекарів.

Основними питаннями, які розглядалися на цих засіданнях, були питання, пов’язані з  аналізом роботи методичних об’єднань у 2017-2018 навчальному році та завданнями на новий, 2018-2019 навчальний рік. Особлива увага, звичайно, була прикута до особливостей організації освітнього процесу за оновленими програмами   Нової української школи (1 клас),  5 та 10 класів. Керівники методичних об’єднань повідомили про основні зміни, які сталися у структурі навчальних програм, наголосили на необхідності своєчасного та дієвого оцінювання учнів, дотриманні   Інструкції з ведення шкільної документації.  

Методист міського методичного кабінету Головня Л.А. рекомендувала вчителям керуватися у роботі вимогами програм, рекомендаціями МОН України, враховувати психолого-педагогічні особливості учнів різних вікових груп, постійно приділять увагу самоосвіті, підвищувати свій професійний рівень, упроваджувати в практику роботи інноваційні освітні технології, що сприяють розвитку творчих здібностей учнів, урізноманітнювати форми оцінювання рівня навчальних досягнень школярів, поліпшити роботу з обдарованими дітьми.

Результатом роботи методичних об’єднань стали вироблені стратегії діяльності та складені плани роботи на новий навчальний рік.
                           Головня Л.А.,   методист ММК відділу освіти Очаківської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар