понеділок, 3 вересня 2018 р.

Сьогодні в Очакові День знань




День знань – одне з головних свят навчального року – водночас урочисте хвилююче. Свято, яке об’єднує всю українську громаду, починаючи від наймолодших. Сьогодні до шкіл пішли понад 448,5 тисяч першокласників, з них 167 учнів у заклади загальної середньої освіти міста Очакова. Загалом в українських школах відкрилися 22 тисячі перших класів, із них 6 у нашому місті.


Також сьогодні стартувала реформа «Нова українська школа». Всі першокласники, які пішли сьогодні до школи навчатимуться 12 років. Їх зустріли в новоствореному освітньому просторі   вчителі початкових класів, які пройшли влітку відповідну фахову перепідготовку. Для навчання за новим державним стандартом для малюків створено відповідні умови: придбані сучасні парти-трансформери, інтерактивні мультимедійні центри (придбано 14 шт.), принтери, ламінатори та інше навчально-методичне обладнання.


Виступаючи на шкільних лінійках міський голова Бичков С.М. виразив слова вдячності керівникам освітніх закладів та колективам, які пожертвували власними відпустками для того щоб  створити належні умови для навчання дітей в Новій українській школі.
Саме завдяки оперативним діям очільникам міської ради, депутатського корпусу вдалося освоїти значні кошти, придбати мультимедійне обладнання, сучасні меблі для 1-х класів та їдалень, провести ремонти навчальних приміщень, теплосанації шкільних будівель.


Колектив відділу освіти Очаківської міської ради вітає педагогічні колективи, школярів та їх батьків з Днем знань та початком нового 2018/2019 навчального року. Це своєрідний рубіж для кожного, пов’язаний із прагненнями та починаннями, надіями та подальшими здобутками. І сьогодні цей рубіж особливий: стає масштабною реалізація прогресивних положень нового Закону України «Про освіту», який відкриває шлях до довгоочікуваних системних змін і дає можливість сформувати індивідуальну освітню траєкторію для кожної дитини.



Немає коментарів:

Дописати коментар