пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

В Очакові пройшла Всеукраїнська акція «Годівничка»

Особливої допомоги птахи потребують узимку, особливо коли сніг та лід вкриває їхній життєвий простір.  Їм  стає важко здобувати поживу, і найбільше пташок гине не від холоду, а від голоду. Тому учні 1-Б класу Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, під кервництвом класовода Зуєвої А.С. охоче приєдналися до участі у Всеукраїнській акції «Годівничка».


Напередодні   діти ознайомилися з різноманіттям зимуючих птахів у нашій місцевості, обговорили можливість їх підгодівлі, з’ясували хто з них надає перевагу насінням соняшнику та гарбуза, крихтам білого хліба, або пшона.  

Невдовзі разом із батьками малеча із задоволенням взялася виготовляти  ексклюзивні годівнички. Одні користувалися сучасними штучними матеріалами, як то пластикові пляшки (Барилка Є., Гречка Д., Гануля Д., Чабанова В., Бурцев М.), інші пристосували картонні коробки для пернатих, оздобивши їх аплікацією (Полякова О., Черномашенцева Д., Данилова С.). Дехто змайстрував «фундаментальні» їдальні з імпровізованими дашками із дерева (Мойсеєнко А., Рудницький Д.).

22 грудня 2017 року «першачки» розвісили годівнички в сусідньому парку, залишивши в них вдосталь різноманітного насіння та шматочків хліба.   
Через спілкування з природою в дітей молодшого шкільного віку формуються такі соціально важливі якості, як чуйність, доброта, співпереживання і турбота. 

За інф. Зуєвої А.С., учителя початкових класів Очаківської ЗОШ І-ІІІст.№1




Немає коментарів:

Дописати коментар