середу, 27 грудня 2017 р.

Як Святого Миколая діти зустрічали

День Святого Миколая – це одне із  найсвітліших і радісних християнських свят, сповнених теплом, увагою та любов’ю, пов’язане з милосердям і співчуттям особливо до дітей.         
             
19 грудня у 1- б класі Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Зуєва А.С. провела виховну годину на тему «День Святого Миколая». Під час заходу   діти поглиблювали знання про зимові свята, знайомилися із традиціями їх святкування в Україні. Анастасія Сергіївна прищеплювала любов та повагу до багатовікових традицій та обрядів нашого народу.

Малеча вже знає, що святий Миколай був покровителем сиріт, заступником скривджених, благодійником для всіх. А сьогодні їм випала нагода дізнатися як з’явилося це свято дитинства й щедрості. «Першачки» із задоволенням прикрасили «деревце доброти», грали в гру «З якої казки цей герой?», та яку добру справу він зробив, запам’ятовували правила доброти тощо.

Цього дня учні початкової школи та вихованці дитячого садочка «Дзвіночок» переглянули міні-виставу під назвою «Святий Миколай», яку презентували представники шкільного самоврядування учні 9-11 кл.  (кер. Єгурнова О. М.). Діти із задоволенням сприйняли театралізоване дійство під час якого Святий Миколай вітав  зі святом, загадував загадки, бажав не лише матеріальних, а духовних благ, що набагато важливіше. Натомість діти розповідали віршики Миколаю.

Але свято – це святе. Скільки ж приємних хвилювань принесло очікування: що він подарує – чи не різочку часом? Ні! Всі першокласники були слухняними цілий рік, старанно вчилися, були ввічливими і добрими товаришами, тому й отримали цікаві сюрпризи від своїх батьків. А ще цілий пакунок солодощів учням 1-х класів подарував народний депутат України Б.Ю.Козир, дякуємо йому! 

 Тепер ми разом чекатимемо Діда Мороза, адже незабаром – Новий рік, найулюбленіше свято дітей і дорослих. А подарунків багато не буває!!! 

Виставка «Зимові фантазії» від 1-Б класу
Настала зима, і світ навколо змінюється. Морозним подихом вона зачаровує природу. Усе навколо завмирає. Голі дерева мерзнуть від холодного вітру. Тому зима-чарівниця  починає дарувати чудові білі шати із снігового хутра, в якому так  затишно чекати на тепло. Вона також встеляє промерзлу землю пухнастою білою сніговою ковдрою, що виблискує діамантами під променями яскравого сонця. Під яскравими враженнями від зимової краси учні 1-Б класу разом з батьками приготували вироби на виставку "Зимові фантазії", які вражали своєю креативністю та неповторністю.
Дев'ятнадцятого грудня - День святого Миколая. Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно. Звертаються з молитвою до нього, просячи, передусім, здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і не зовсім вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різочка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Цей прутик є своєрідним попередженням дитині, що пора задуматися над своєю поведінкою і виправитися.
Учні 5 – А класу із кл. керівником Ливарюк О.О., запросили до себе в гості учнів 1 – А класу(вчитель Усік Р.В.) на зустріч із Святим Миколаєм. Старші діти підготували своїм маленьким друзям гарну театральну виставу, розповідали вірші та дарували солодощі.
 
За інф. Зуєвої А.С., учителя початкових класів Очаківської ЗОШ І-ІІІст.№1 

Немає коментарів:

Дописати коментар