пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Виставка екологічного малюнку «Захистимо дельфінів Чорного моря»


28 листопада цього року в Очаківській міській бібліотеці відкрилася виставка екологічного малюнку «Захистимо дельфінів Чорного моря». На відкриття дитячого вернісажу були запрошені самі учасники конкурсу – учні початкових класів Очаківських загальноосвітніх шкіл  разом з батьками та вчителями.

Під час заходу учасники дізналися про яскраві факти з життя дельфінів та ще раз переконалися, що дельфіни є унікальними морськими тваринами. Але на жаль ми сьогодні не в змозі вберегти цих дивовижних створінь природи від безжального винищення - вони і далі гинуть у рибацьких тенетах, потерпають від забруднення середовища, виснаження кормових ресурсів та інфекцій. Їх становище погіршує примусова участь у розважальних шоу, які проходять дельфінаріях – на цьому спритні ділки заробляють гроші.  

Аби привернути увагу до цієї проблеми, працівники національного природного парку «Білобережжя Святослава», регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса», Очаківської міської бібліотеці та відділу освіти Очаківської міської ради оголосили конкурс малюнків та відібрали на виставку кращі роботи.

На дитячих малюнках дельфіни виглядають не самотньо, вони живуть дружними косяками, плавають колами, мають почуття гумору, співчуття та дружби. Іноді вони плачуть «дельфінячими сльозами» та найчастіше заворожують нас своєю усмішкою. З 95 робіт на виставку було відібрано 35 малюнків учнів початкових класів міських та сільських шкіл.

Результати конкурсу екологічного малюнку такі:

номінація «Кращий малюнок олівцем»
І місце Маргарита Погосова 1А клас ЗОШ №2;
ІІ місце Данило Барагін 4 клас ЗОШ №1;
ІІІ місце Анна Жосан 2 клас ЗОШ № 4.

Номінація «Кращий малюнок фарбами»
І місце Олександра Авдєєнко 3 клас ЗОШ №4;             
ІІ місце Поліна Рудюк 4 клас ЗОШ №1, Ілля Бубич 3 клас ЗОШ №1;
ІІІ місце отримали: Софія Патенко 2 клас ЗОШ №1, Кира Шелест 3 клас; ЗОШ №4, Алина Тонкогласенко 4 клас ЗОШ № 1 та Дар’я Фокіна 4 клас ЗОШ №4.
У номінації «Краща аплікація»
два перших місця Максим Руденко 2 клас ЗОШ №1, Артем Шкабров 3 А клас ЗОШ № 2.      

У номінації «Краща еколистівка»
І місце Анастасія Попова 3 клас ЗОШ №1;
ІІ місце Даніїл Крошмар 4 клас ЗОШ №4;
ІІІ місце поділили Артем Філіпенко 3 клас ЗОШ №1 та Руслан Швець 3А клас ЗОШ №2. 

Яскравий буклет - путівник по НПП «Білобережжя Святослава» отримали всі присутні учасники виставки, а переможцям отримали грамоти від дирекції парку


І. Форманюк – провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса» та НПП «Білобережжя Святослава», координатор конкурсу  

Немає коментарів:

Дописати коментар