вівторок, 19 квітня 2016 р.

Використання можливостей аккаунту GOOGLE у роботі з навчальними проектами

Продовжуючи роботу над, розпочатим у 2014 році, проектом «Учитель у сучасному online-просторі» 19 квітня 2016 року на базі національного природного парку «Білобережжя Святослава» відбувся семінар-практикум для вчителів історії на тему: «Використання можливостей аккаунту GOOGLE у роботі з навчальними проектами». 


Так, на початку 2015-2016 навчального року історики висловили побажання розпочати роботу над розробкою опорних конспектів уроків з історії рідного краю – саме ці заняття потребують від педагога копіткої, системної та довготривалої підготовки. До березня   2016 року творча група вчителів розробила орієнтовні конспекти занять, які частково відредагувала Бохна С.О., вчитель історії Куцурубської ЗОШ І-ІІІ ст. імені Т.Г. Шевченка  


Використовуючи сучасні можливості «хмарних» технологій Тарабан В.А., завідувач РМК відділу, розмістив напрацьовані матеріали на google-диску інтернет-ресурсу та провів практичне заняття щодо його застосування. Вчителі історії отримали миттєвий доступ не тільки до розробок своїх колег, але і можливість доповнювати, змінювати, виправляти вже напрацьоване.

Під час проведення заходу  були проаналізовані результати участі учнів у ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіадах з історії та правознавства у 2015-2016 н.р., Бохна С.О., як член суддівської колегії, надала методичні поради колегам щодо особливостей підготовки учнів до участі у Турнірі юних істориків.

Про засоби підготовки до ДПА, ЗНО-2016 з історії розповідали Тарабан В.А.,та Кирильчук С.І., вчитель історії Кам’янської ЗОШ IIII ступенів. Презентацію нещодавно видрукованої книги «Історія рідного краю: Миколаївщина» провела Бохна С.О., вчитель історії Куцурубської ЗОШ І-ІІІ ступенів.


Змістовним був виступ Загребельної Н.М., методиста РМК, яка озвучила результати пошуково-краєзнавчої роботи проведеної в районі та висловила очікування щодо залучення до неї більш широкого кола істориків та їх юних вихованців.

Немає коментарів:

Дописати коментар