середу, 27 квітня 2016 р.

Кого скоротити та хто наступний?

Після виходу наказу профільного міністерства про скорочення посад штатного розпису у навчальних закладах на 10% виникає багато запитань.
Чому такий відповідальний наказ підписала заступник, а не пані міністр? Не хочеться починати з міністерського крісла свою реформаторську діяльність , "ріжучи по живому" освітній організм?

Кого скорочувати? 
У Очаківському районі скоротили всіх кого можна було звільнити: 3-х методистів РМК відділу освіти, водія, господарську групу, 3 бухгалтерів, усіх сторожів. Теж саме відбувається в школах та дитсадках. Прибиральниці миють підлогу понаднормово вдвічі, охорона закладів не здійснюється, вчителів, психологів не вистачає, заступники директора працюють здебільшого на 0,5 ставки, вихователі ДНЗ працюють одночасно у декількох групах.
Підкажіть, шановна І. Совсун хто наступний опиниться на вулиці?

Міністерство освіти і науки доручило навчальним закладам забезпечити у 2016 році скорочення керівного, адміністративного, управлінського, господарсько-обслуговуючого персоналу, водіїв, а також робітників, які обслуговують громадські будівлі на 10%. Відповідний наказ підписаний 13 квітня першим заступником міністра освіти Інною Совсун.

Наказ мають виконати керівники навчальних закладів та установ освіти, штатний розпис яких розробляється з дотриманням вимог, передбачених типовими штатними нормативами і які передбачають максимальну кількість посад, затверджених відповідними наказами МОН.

Департаментам освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та вищим навчальним закладам, які належать до сфери управління МОН, доручено до 15 липня надати у Міносвіти інформацію щодо здійснення скорочення працівників. 

Немає коментарів:

Дописати коментар