вівторок, 8 грудня 2015 р.

Парламентські слухання

Шановні колеги, 9 грудня 2015 року відбудуться Парламентські слухання “Правове забезпечення реформи освіти в Україні”.
Cлухання відбудуться о 15:00 в приміщенні Верховної Ради України за адресою: Грушевського, 5, 1-й під’їзд, 2-й поверх, сесійна зала. Захід можна буде переглянути у прямому ефірі на телеканалах УТ-1, Рада та прослухати на радіо каналі УТ-1. Долучайтеся!
Під час слухань плануємо обговорити шляхи подальшого реформування системи освіти України. Результатом такого обговорення повинні стати конкретні пропозиції до чинного законодавства, які дозволять оптимізувати роботу над новою редакцією Закону України «Про освіту», а також отримати законодавчі пропозиції як до галузевих законів у сфері освіти, так і до інших законодавчих актів, які регулюють питання освітньої діяльності.
Предметом дискусій стануть питання удосконалення правових механізмів реалізації конституційного права громадян на рівний доступ до якісної освіти на всіх рівнях; забезпечення якості освіти; підвищення кваліфікації і підняття соціального статусу вчителя; приведення структури освіти у відповідність до міжнародних стандартів з метою розширення можливостей випускників освітніх програм; усунення невідповідності змісту освіти сучасним потребам особистості, суспільства і ринку праці; створення належного зв’язку між ринком праці та системою професійної та вищої освіти; децентралізація управління та забезпечення автономії закладів освіти; запровадження нової формули фінансування освіти, що базується на визначенні бюджетних витрат з розрахунку на учня (студента), а не на освітній заклад, як це відбувається сьогодні.
                                                                                                            Лілія Гриневич

Немає коментарів:

Дописати коментар