четвер, 3 березня 2016 р.

Перспективи освітньої реформи на Очаківщині

03 березня на базі відділу освіти, молоді та спорту Очаківської райдержадміністрації відбулася позачергова нарада з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів, на якій обговорювалися нагальні питання підготовки та проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання, проходження учнями навчальної практики, вибору термінів проведення свята "Останнього дзвоника", випускних вечорів у поточному році.

Та основним питанням, винесеним на колегіальний розгляд, було питання створення в районі опорних загальноосвітніх навчальних закладів. Зокрема, начальник відділу Голян Л.А. нагадала, що урядом прийнято зміни у порядок діяльності освітніх округів та опорних загальноосвітніх навчальних закладів, що дадуть повноваження об’єднаним територіальним громадам, органам місцевого самоврядування районного рівня самим вирішувати питання структури мережі загальноосвітніх навчальних закладів. «На місцях створюватимуться за конкурсом опорні загальноосвітні навчальні заклади, які будуть оснащені сучасною матеріально-технічною базою, зокрема, кабінетами фізики, астрономії, хімії», - наголосила Людмила Анатоліївна.

Згідно з положенням опорні школи отримають грант, за рахунок якого можна вирішити питання організації підвезення учнів і педагогів шкільним автобусом, а також впровадити енергозберігаючі технології закладів та навчання вчителів (з цією метою у грудні уряд збільшив фінансування освітньої галузі на 121 млн грн.).

На жаль, при створенні опорних шкіл доведеться закривати (або знижувати ступінь) навчальним закладам з малою чисельністю дітей.  Та на місцях люди краще знають особливості та потреби громади і тому є надія на виважені, продумані кроки місцевої влади у вирішенні цього питання.

     Після наради відбулося засідання атестаційної комісії ІІ (районного) рівня, члени якої змогли детально ознайомитися з результативністю роботи окремих педагогічних працівників, які атестуються. Під час роботи комісії вдалося обговорити «гострі» кути атестаційної процедури з метою подальшого упередження конфліктних ситуацій.  


                                                                          Hub schools в Україні: концепція Міносвіти






   

Немає коментарів:

Дописати коментар