середу, 2 березня 2016 р.

Визначено експертів проектів підручників для учнів 8-х класів


1 березня 2016 року в Інституті модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України відбулось жеребкування щодо визначення складу експертів для здійснення експертизи електронних версій кожного проекту підручника, поданого на конкурсний відбір для учнів 8-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.
За відбором експертів спостерігали фахівці департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України, Інституту модернізації змісту освіти та представники видавництв. Серед кандидатур експертів - учителі, методисти, науково-педагогічні, наукові працівники та перекладачі (для окремих назв підручників).
Директор Інституту модернізації змісту освіти Наталя Вяткіна розповіла про деякі особливості конкурсного відбору в порівнянні з попереднім роком. Зокрема, у цьому році участь у конкурсі можуть брати як відомі автори, так і новачки. Станом на 29 лютого за узагальненими даними подано 198 проектів підручників.
Як пояснила завідувач сектору змісту підручників і навчальних матеріалів Олена Дубовик, про особливості процедури визначення експертів, якщо під час відбору номер належав фахівцеві, який не пройшов інструктаж чи відмовився бути експертом з особистих мотивів, то він автоматично замінюється повторним жеребкуванням.

Результати проведеного жеребкування щодо складу експертів будуть затверджені наказом МОН України та оприлюднені на офіційних веб-сайтах Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар