середу, 30 березня 2016 р.

До 75-ї роковини трагедії Бабиного Яру


Міністерством освіти і науки затверджений план заходів у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру, що відзначатиметься цього року. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Сергієм Квітом.

Проведення заходів відбуватиметься з метою увічнення пам’яті про одну з найтрагічніших сторінок Голокосту – масове вбивство євреїв Києва та вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації України.

Участь у проведенні заходів протягом року візьмуть Інститут модернізації змісту освіти, департаменти вищої та середньої освіти МОН, регіональні управління освіти, інститути ППО та навчальні заклади країни.

Згідно з планом заходів, затвердженим Міносвіти, протягом року має відбутись робота шкільних пошукових загонів стосовно жертв Голокосту, екскурсії школярів до Національного музею історії України у Другій світовій війні та музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».

На базі бібліотек та музеїв навчальних закладів мають бути створені експозиції про масові вбивства 29-30 вересня 1941 року в Бабиному Яру, а також інші злочини, скоєні нацистами під час окупації України.

У вересні навчальні заклади України проведуть лекції, бесіди та круглі столи, присвячені роковинам трагедії Бабиного Яру.

Немає коментарів:

Дописати коментар