середу, 28 березня 2018 р.

Творча зустріч у творчому середовищі


23 березня 2018 року школярі Очаківської ЗОШ № 1 запросили до себе в гості колишніх випускниць школи Ірину Реулець та Тетяну Коржову.  Ці чарівні молоді жінки завдяки своїм талантам дуже відомі не тільки в нашому місті, а й далеко за його межами. Кожна, готуючись до зустрічі, підготувала розповідь про себе, підібрала цікаві матеріали, фотографії.

Ірина Анатоліївна Реулець розповіла про своє захоплення поезією, пригадала свої здобутки в різних конкурсах, починаючи з обласної «Золотої арфи» та представила збірники, в яких були надруковані її вірші. Затамувавши подих, діти слухали вірші поетеси про рідний край.
Тетяна Миколаївна Коржова детально зупинилася на художній грані своєї творчості, детально розповіла про кожну свою роботу.  Звернула увагу і на те, що інколи буває дуже важко знайти найкращий варіант картини, показала етапи створення нового художнього полотна.   Запам’яталися також прикраси, які створює  художниця ще зі шкільних років.    

Якщо людина має творчу жилку, то вона виявляється у всьому, до чого тільки не доторкнись. Так, Ірина Реулець нічого не розповіла про те, що прекрасно малює  і має певні здобутки і в цій галузі. А Тетяна Коржова змовчала про те, що пише проникливі вірші, які не можуть залишити байдужим нікого. Такі вони – талановиті й скромні – героїні цієї зустрічі, які не бажають, щоб їх «було забагато», як сказала одна з них.
Зараз І.А. Реулець працює редактором районної газети «Чорноморська зірка», а Т.М. Коржова викладає у дитячій художній школі. Їх робота – суцільна  творчість і вимагає постійного пошуку чогось нового, сучасного, зрозумілого кожному. До речі, діти наших героїнь  Павло та Дар’я навчаються у ЗОШ № 1.
Ганна Олександрівна Петрова, заступник директора школи з виховної роботи, представила творчих особистостей з числа сьогоднішніх учнів, розповіла про їх здобутки.
Байдужих не було. Діти слухали, затамувавши подих. Час промайнув непомітно – і це єдина прикрість цієї незабутньої зустрічі. Велике спасибі вчителю зарубіжної літератури Чоковій Ользі Сергіївні, теж дуже творчій людині, за ідею та організацію заходу. А всім учасникам хочеться побажати бути собою, не боятися виявляти свої здібності та отримувати задоволення від творчості.  

                 Головня Л.А., методист ММК відділу освіти Очаківської міської ради 

Немає коментарів:

Дописати коментар