пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Конкурс «Учитель року» пропагує творчих педагогів

У минулому році переможців фінального етапу всеукраїнського конкурсу «Вчитель року - 2017» міністр освіти Лілія Гриневич запросила до команди реформаторів щодо впровадження Концепції Нової української школи. «Усі розуміють: без учителя ці ідеї можуть залишитися на папері. Навіть за наявності нових стандартів та підручників. Тому запрошую вас до команди реформування шкільної освіти. І я дуже хочу, щоб ви стали агентами змін», – зауважила Лілія Михайлівна.

Саме такі «агенти змін» зголосилися взяти участь у І (міському) етапі конкурсу «Вчитель року - 2018», який проходив у м. Очакові в жовтні-листопаді цього року. До оргкомітету надійшло 4 заяви від претендентів на участь у випробуваннях. Під час підготовчого етапу конкурсанти старанно готували професійне відеорезюме, ділилися педагогічним досвідом на власних блогах (сайтах), відточували професійну майстерність,  поповнюючи теоретичні знання з дидактики, психології, педагогіки, навчальних предметів.
За умовами конкурсу 15-16 листопада вчителі проводили уроки в класах на базі інших шкіл міста. 22 листопада 2017 року в Очаківській ЗОШ №2 імені П.П. Шмідта відбувся фінальний етап міського конкурсу «Вчитель року - 2018». Вчителі української мови та літератури, фізичної культури взяли участь у тестуванні з фахової майстерності, проводили аналіз художнього твору, демонстрували початковий етап уроку з волейболу, готували міні-конспекти («ментальні» та «дорожні карти») з української мови та фізичної культури. А відеодемонстрація резюме кожного учасника дала змогу присутнім ознайомитися з педагогічним досвідом та презентувати нові ідеї та досягнення конкурсантів.

Після підбиття підсумків журі визначило Солов’ян Ларису Анатоліївну, вчителя  української мови та літератури Очаківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, переможцем конкурсу. Кобець Наталія Сергіївна,  вчитель  української мови та літератури Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені П.П. Шмідта, Верхоляк Леся Олександрівна, вчитель  української мови та літератури Очаківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, Богаченко Зоя Михайлівна, вчитель   фізичної культури Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, стали лауреатами І (міського) етапу конкурсу «Вчитель року-2018».

 Нагороджуючи сертифікатами та преміями учасників конкурсу, начальник відділу освіти Очаківської міської ради Л.А.Голян звернулась до учасників: «Я пишаюся вами. Ваша перемога, в яку вкладено багато часу, нервів і сил, гідна великої поваги. Сьогодні ви є прикладом сучасного прогресивного вчителя, який має інноваційність, харизму і той неспокій духу, що спонукає брати участь у конкурсних випробуваннях. Перемога в конкурсі «Вчитель року» підвищує ваш статус і дозволяє ділилися досвідом із колегами, поширювати ідеї Нової української школи». 

Немає коментарів:

Дописати коментар