понеділок, 6 листопада 2017 р.

Вчителі початкових класів готуються до переходу на 12-річне навчання























З 1 вересня 2018 року всі першокласники країни навчатимуться за новим Державним стандартом початкової загальної освіти. На сьогодні Проект нового Стандарту початкової освіти апробувується. Для цього відібрано 100 шкіл з усіх областей України.
Життя доводить, що в складних умовах, в умовах, що постійно змінюються, найкраще орієнтуються, приймають рішення, працюють люди творчі, гнучкі, креативні, здатні до генерування і використання нового (нових ідей і задумів, нових підходів, нових рішень).
Вчителі 4 класів навчальних закладів міста Очакова, які будуть викладати у 1-х класах, за сприяння методичної служби відділу освіти залучаються до навчання на спецкурсах, участі в тренінгах, семінарах, майстер-класах тощо. Навчаючись самі вони стають тренерами (коучами, тьюторами, фасилітаторами) для своїх колег.
Саме цьому був присвячений міський семінар-практикум який пройшов 3 листопада у школі №2 імені П.П. Шмідта. Кравченко А.М., Овсянко АВ., Колодиста О.В. знайомили початківців з новими державними вимогами до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, алгоритмом роботи над навчальним проектом, навчали як створити освітнє середовище в класній кімнаті, провести «ранкову зустріч» та інтегроване заняття. 
Під час навчального процесу серед учителів початкової ланки пізнавальна й емоційна сфери поєднувалися та спрямовувалися на розв'язування творчих та проблемних завдань.

Творчість не виростає на порожньому місті, творчість - властивість, як правило, професіоналів своєї справи, які ефективно працюють у навчальних закладах нашого міста та здатні впоратися із найскладнішими завданнями в освітньої реформи.  

Немає коментарів:

Дописати коментар