четвер, 16 листопада 2017 р.

Шануй рідну мову!


Українська мово, рідна, гарна, солов’їна. Ти лунаєш із вуст батьків, передаєшся з покоління в покоління, чаруєш своїм звучанням. Ти - одна єдина і неповторна наша скарбниця. Ми пишаємось тим, що наша мова – українська; вона невід’ємна частинка справжнього громадянина держави.


Протягом тижня української мови та літератури з 6 по 10 листопада учні Очаківської загальноосвітньої школи І- ІІІ ступенів №1 мали можливість продемонструвати своє шанобливе ставлення до рідної мови.


У День української писемності та мови учні дев’ятого класу представили театралізовану композицію за повістю Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я» (вчителі Солов’ян Л. А., Чокова О. С.), запросивши учнів старших класів. Юні аматори майстерно продемонстрували свої акторські здібності, передавши весь колорит українських традицій та звичаїв, показали справжню гру на сцені. Глядачі та актори залишились задоволені

Учні п’ятих класів взяли участь у мовному брейн-ринзі «Знавці українського слова». Вони вміло та вправно виконували завдання: давали відповіді на складні запитання, демонстрували свої знання з усної народної творчості, складали вірші, розгадували таємницю «чорного ящика» тощо. Школярі отримали дипломи учасників брейн-рингу та солодкі подарунки.




Вчителі української мови Хижняк Н.М., Коваль З.М. провели лінгвістичні та мовознавчо-літературні ігри в 6-11 класах. Усі учасники проявили активність та отримали цікаву інформацію. Учні 9-11 класів писали Всеукраїнський диктанту національної єдності.



У п’ятницю, 10 листопада, учні 7 класу (класний керівник Катаєва І. А.) відвідали міську бібліотеку. Бібліотечний урок, присвячений Дню української писемності та мови, сприяв розумовій активності дітей, веденню діалогу та мав на меті прищепити любов до рідної мови.


                                                                   За матеріалами ЗОШ №1 Очаківської міської ради



Немає коментарів:

Дописати коментар