середу, 30 жовтня 2019 р.

ВЧИМОСЯ ДОПОМАГАТИ ІНШИМ



Загострення соціально-психологічної напруженості в умовах політичної нестабільності та економічної кризи роблять особливо актуальним питання про надання практичної допомоги в першу чергу тим, хто знаходиться в кризовій ситуації та не захищений у соціальному плані.



26 жовтня поточного року Очаківська міськрайонна  організація  Товариства Червоного Хреста України на базі Очаківської бібліотеки зорганізували проведення тренінгу для оволодіння психосоціальною підтримкою (далі ПСП) для допомоги людям, які пережили кризові ситуації та перебувають у стані стресу.

Заняття проводилися тренером з психосоціальної підтримки Херсонської обласної  організації  Товариства Червоного Хреста України  Флорінською Оленою. Навчання проводила для волонтерів, вчителів, практичних психологів, медпрацівників тощо (присутні 21 особа, які отримали відповідні сертифікати).


Педагоги міста  та отримали базові знання щодо розуміння психосоціальних потреб людей, які постраждали в результаті кризових подій. Присутні оволодівали вміннями розпізнавати реакції на стрес та застосовувати різні механізми психологічної адаптації, надавати психосоціальну підтримку та першу психологічну допомогу людям у кризових ситуаціях. Присутні покращили власні навички підтримуючої комунікації, навчалися дбати про себе та про своїх колег.

ПСП - це порівняно новий напрямок надання гуманної підтримки та практичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, демобілізованим та їх сім’ям,  особам з інвалідністю, одиноким, багатодітним сім’ям та тим, хто опинився в скрутному становищі.
ПСП – це вид діяльності, якому можуть навчитися навіть непрофесіонали, які мають бажання допомагати людям - постраждалим внаслідок стресової ситуації.  
Лясота М.В., методист ММК відділу освіти Очаківської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар