середу, 23 жовтня 2019 р.

ПЕДАГОГІКА ПАРТНЕРСТВА В ДИТЯЧОМУ САДОЧКУ №1 «ДЗВІНОЧОК»



17 жовтня 2019 року дошкільний навчальний заклад №1 «Дзвіночок» радо зустрів учасників засідання міського методичного об’єднання педагогів закладів дошкільної освіти міста Очакова. Вихователі-методисти, музичні керівники та вихователі ділилися досвідом роботи щодо впровадження принципів педагогіки партнерства в організації музичної діяльності дошкільників.


Музичний керівник Трасіух О.А., вихователі Атрахова О.Б., Крутоус С.О. разом із дітьми старшої групи та їх батьками підготували та провели святковий ранок до Дня захисника Вітчизни «Ми за волю, ми за мир!».



Під час майстер-класу «Використання логоритміки в роботі з дошкільниками» музичні керівники Трасіух О.А. та Деревенко Н.А. представили власні розробки шумових імітаційних інструментів, які виготовляли разом із вихованцями та їх батьками. Учасники методоб’єднання в ролі дітей виконали різні ігрові завдання із шумовим супроводом, відпрацювали рухливі та пальчикові ігри, а також психоемоційний етюд.


Музичні керівники ДНЗ №1 «Дзвіночок» наголосили на тому, що на батьківських зборах обов’язково проводять подібні вправи з батьками та роз’яснюють їм вплив музики та ритмічних рухів на фізичний, психо-емоційний та мовленнєвий розвиток дітей.

Музичний керівник Трасіух О.А. представила колегам для ознайомлення варіанти узагальнення власного творчого досвіду.


У педагогічному діалозі учасники методоб’єднання підвели підсумки засідання та поділилися враженнями. Творча професійна атмосфера, дружнє спілкування сприяли пошуку нових ідей для втілення принципів педагогіки партнерства в освітньо-виховному процесі, для залучення батьків до співпраці із закладом дошкільної освіти.

Яланжи О.Л., методист ММК відділу освіти Очаківської міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар