вівторок, 29 жовтня 2019 р.

ЗАХИСТИМО ЕКОСИСТЕМУ ЧОРНОГО МОРЯ!


Стало традиційним щорічно 31 жовтня відзначати Міжнародний день Чорного моря. У цей день в 1996 році шість причорноморських країн – Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна – підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря. Цей План був розроблений після проведення всебічних досліджень морського середовища, які показали, що його життєздатність істотно погіршилася порівняно з попередніми трьома десятиліттями.



З метою відзначення Міжнародного дня Чорного моря відділ освіти Очаківської міської ради, Національний природний парк «Білобережжя Святослава», Регіональний ландшафтний парк «Кінбурнська коса», Очаківська міська бібліотека заздалегідь запросили учнів 1 – 11  класів закладів загальної середньої освіти міста, вихованців закладів дошкільної освіти  до участі у екологічних заходах.


До відзначення Міжнародного дня Чорного моря долучилися восьмикласники ЗОШ №4 м. Очаків. Вони взяли участь у екоакції «Я прибрав – твоя  черга: змінимо майбутнє разом!». На чолі з класними керівниками Васильєвою В.В., Хворостіною В.О. і педагогом-організатором Хорошевою М.О. діти наводили лад на березі моря. Разом з учнями 8-х класів працювали і учасники шкільної екологічної агітбригади «Екосмайл». Учні показали себе відповідальними, працьовитими, небайдужими до проблеми чистоти нашого узбережжя.

 
У міській бібліотеці нещодавно відкрилася виставка «Еко-сумка своїми руками», присвячена Міжнародному дню Чорного моря. В її створенні взяли участь учні закладів загальної середньої освіти міста. Разом з батьками та вчителями вони зробили перший крок на шляху до порятунку Чорного моря від засмічення.



Під гаслом «Врятуй планету від пакету!» діти дізналися про «друге життя» відходів, що залишилися на узбережжі: «врятували» енергозберігаючу лампу і батарейки від сміттезвалища, зібрали використаний папір.

За допомогою Пластикожуя Оззі вчилися поводитися з різноманітними відходами з пластику. Але з пластиковими пакетами впоратися неможливо, тому всі вирішили замість пакетів користуватися еко-торбинками. З гордістю і задоволенням юні рятувальники моря демонстрували свої власні еко-торбинки, які були оформлені у морському стилі. Вдало пройшло і дефіле з еко-торбинками «чистим узбережжям Чорного моря». За плідну роботу від пластикожуя Оззі діти отримали подарунки.


Дякуємо учасникам акції та організаторам за чисте узбережжя та за активну підтримку еколого-освітніх заходів природно-заповідних парків.

Немає коментарів:

Дописати коментар