пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

ЯК ПРОТИСТОЯТИ НЕГАТИВНИМ ЯВИЩАМ В УЧНІВСЬКОМУ СЕРЕДОВИЩІ


Спільна робота зі структурними підрозділами відповідальними за реалізацію державної політики щодо попередження насильства, булінгу, негативних явищ в учнівському середовищі є важливим чинником впливу на виховання дітей.

5 грудня 2019 року  в приміщенні Очаківської ЗОШ № 4 відбулося засідання круглого столу для заступників директорів з виховної роботи, практичних психологів щодо попередження насильства, булінгу, негативних явищ в учнівському середовищі.

На  засідання запрошені представники управління у справах дітей,  ювенальної превенції сектору превенції, охорони здоров’я, управління соціального захисту населення, Очаківського бюро правової допомоги.

Під час заходу обговорені актуальні питання щодо результативності роботи педагогічних колективів, відповідальних служб стосовно попередження ризикованої поведінки  серед дітей та підлітків, сімейного насилля,  булінгу.

Половініхін В.В., працівник ювенальної превенції сектору превенції Очаківського ВП ГУНП ознайомив присутніх з видами відповідальності за скоєння насилля в родині, повідомив  про криміногенну ситуацію, що склалась в місті щодо злочинів, правопорушень,  які скоїли  неповнолітні,  Крюючкова Л.М., лікар – нарколог розповіла про профілактичну роботу місцевого закладу охорони здоров’я  з неповнолітніми, які схильні до вживання наркотичних, психотропних речовин. 


Таворська Л.А., співробітник Очаківського бюро правової допомоги повідомила про служби до яких можно звернутися у випадках насилля,булінгу, про алгоритм реагування у таких випадках.

Маємо надію що такі заходи сприятимуть більшій узгодженості дій між структурними підрозділами щодо упередження випадків насильства в дитячому середовищі.

                  Лясота М.В., методист ММК відділу освіти Очаківської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар