вівторок, 27 червня 2017 р.

П’яті Волошинські читання

22-25 червня 2016 року у м. Очакові на базі відпочинку «Надія» пройшли П’яті Волошинські читання «Творча майстерня Ніли Волошиної у проспекції філологічного простору Нової української школи» та Всеукраїнський семінар для методистів української мови і літератури, зарубіжної літератури, російської мови та інтегрованого курсу «Література» (російська та зарубіжна) із проблеми «Науково-методичний супровід оновленого змісту мовно-літературної освіти в контексті Нової української школи».


Захід відкрив Шуляр В.І., директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор педагогічних наук,  доцент,  заслужений учитель України, професор кафедри мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, який надав слово для привітання Голян Л.А., начальнику відділу освіти Очаківської міської ради.

Перед  учителями-філологами загальноосвітніх шкіл м. Очакова, методистами та науковцями з обласних закладів післядипломної педагогічної освіти  виступили  Котусенко О. Ю., головний спеціаліст департаменту загальної, середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Кошкіна Ж. О., головний спеціаліст департаменту загальної, середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Михайловська Н. А., завідувач сектора Інституту модернізації змісту освіти.

Освітяни отримали цінні рекомендації щодо якісної підготовки до нового навчального року, змогли підвищити свій професійний рівень, стали учасниками авторських майстер-класів тощо.

Знайомство приїжджих з історичними пам’ятками міста провів Тарабан В.А., завідувач   методичним кабінетом відділу освіти міськради, яке продовжилося в стінах Військово-історичного музею імені О.В. Суворова, екскурсоводом Захаровою А.Ф.

Літературними стежками Очаківщини гостей-філологів водили Солдатенко О.М. та Миронюк В.О., бібліотекарі Очаківської міської бібліотеки. Вони цікаво та змістовно ознайомили освітян з літературною спадщиною місцевих майстрів слова та культурними надбаннями міста у виховання підростаючого покоління.

У гостей з інших регіонів залишилося приємне враження від методичних заходів та дозвілля пов’язаного з морським відпочинком, історичною екскурсією містом, Кінбурнською косою. Майже всі висловили бажання відвідувати ще і ще гостинну землю Очаківщини. 

Тарабан В.А., завідувач міським методичним кабінетом відділу освіти Очаківської міськради

Немає коментарів:

Дописати коментар