вівторок, 25 жовтня 2016 р.

До 150-річчя з дня народження М. С. Грушевського

Вступне слово Михайлович Г.І., завідувача лабораторії
галузі "Суспільствознавство" МОІППО
20 жовтня 2016 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася науково-практична конференція на тему «М. С. Грушевський - творець української держави», присвячена 150-річчю з дня народження великого вченого та політика. В заочному етапі конференції взяли участь близько 40 вчителів та учнів загальноосвітніх шкіл Миколаївської області. Матеріали,  подані учасниками, увійшли до збірки  за своїми напрямками: «М. С. Грушевський як політик і громадський діяч», «М. С. Грушевський: у пошуках шляхів до незалежності України», «Педагогічна, культурно-просвітницька та правотворча діяльність М. С. Грушевського», «Наукова та творча спадщина М. С. Грушевського».
Виступає Вишинська Оксана Сергіївна,

вчитель історії Очаківської ЗОШ №2 імені П.П. Шмідта

Під час очного етапу конференції свої наукові доробки  представили 15 учасників, серед них і представники з Очакова – вчитель історії Очаківської ЗОШ  І- ІІІ ст. №2 ім. П.П.Шмідта Вишинська Оксана Сергіївна із статтею «Таємниця датування останнього дня М.С.Грушевського» та учень 10 класу  Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Громовий Михайло  зі своїм керівником Ливарюк Олесею Олександрівною з роботою на тему «Еволюція поглядів М.С.Грушевського на українську державу».

Оргкомітет конференції уважно слухає доповідь
Громового Михайла, учня 10 кл. Очаківської ЗОШ №1
Конференція пройшла цікаво та змістовно. Представлені матеріали можуть використовуватися вчителями та учнями під час підготовки до уроків та в позакласній діяльності. Також заявлені наукові доробки зацікавлять усіх небайдужих до історії української державності та одного з її перших керманичів - М. С. Грушевського.




Вишинська О.С., учитель історії Очаківської ЗОШ І- ІІІ ст. №2 ім. П.П.Шмідта  

Немає коментарів:

Дописати коментар