понеділок, 16 травня 2016 р.

Коли в підручниках історії писатимуть правду?

Тезу про історію як обслуговувачку політичного режиму з далеких давен експлуатують політики, їх опоненти, можновладці, науковці тощо – іноді доречно, іноді навпаки. З цього приводу кого намагається обслуговувати пан Гісем О.В. та його поважні рецензенти – Рибак І.В. та Газін В.В.? 
Є історичні факти і є їх інтерпретація, і дуже прикро коли їх плутають, а може просто їх не знають…

«На підтримку євромайдану люди збиралися в усіх містах, крім Донецька і Криму», - пише у своєму новому тестовому посібнику з історії України Гісем О.В.

У підручнику історії, рекомендованому до застосування в загальноосвітніх навчальних закладах комісією з історії Науково-методологічної ради з питань освіти міністерства освіти і науки України зазначено, що тільки в Криму і Донецькій області не було мітингів на підтримку євромайдану. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив активіст Костянтин Філоненко.

«Моя знайома здає ЗНО з історії. Так вийшло. І ось що цікавого вона пише: "Читати останній параграф про Революції Гідності і війну не змогла. Останньою краплею була фраза в підручнику про те, що на підтримку євромайдану люди збиралися у всіх містах, крім Донецька і Криму, навіть тестове питання таке є" » , - написав він приложивши до посту фото сторінок з підручника.
У тексті, на представленому фото з книги в тексті дослівно йдеться, що «у всіх областях, крім Донецької та Криму проходили мітинги на підтримку євромайдан». Однак не уточнюється, про який період йдеться.

Нагадаємо, євромайдан в Донецьку розпочався 21 листопада.
  · 
 Нагадаємо, під час проведення євромайдан і Революції Переваги в Києві в Донецьку щодня проходили мітинги на площі біля пам'ятника Шевченку, а під час одного з мітингів «За єдину Україну» в Донецьку був убитий проукраїнський активіст Дмитро Чернявський.




Немає коментарів:

Дописати коментар