четвер, 28 січня 2016 р.

Шкільні підручники стануть безкоштовними

     Жодна питання так довго і безплідно не обговорювалося та не коментувалося у ЗМІ, соціальних мережах, як питання забезпечення підручниками учнів, зерніть увагу - лише 4-7 класів.
     Вже, нібито, на складах знаходиться 50% відсотків першодруку,інша половина накладу не профінансована органами місцевої влади - тому і не надрукована.
    Профільне міністерство вустами відповідальних осіб відхрещується від проблеми та вважає її надуманою. 
    Педагоги на місцях постять про необхідність розігнати місцеві органи уравління освітою, звинувачуючи їх у провалі самої демократичної акції по відбору сучасних підручників. 
    Ось і зараз Парламент прогололосив нову безоплатну гарантію юним громадянам, на жаль, знехтувавши попередньою.

                                                                                                                    Володимир Тарабан

Парламент ухвалив закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників". За відповідне рішення у понеділок ввечері проголосувало 235 народних депутатів.

Зокрема, новим законом встановлюються державні гарантії на безоплатне забезпечення підручниками, посібниками, методичною літературою учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Реалізація цього завдання покладається Міністерство освіти і науки України.

Автори законопроекту наголошують, що прийняття та реалізація проекту закону дозволить зменшити соціальну напругу, сприятиме поліпшенню організації освітнього процесу та забезпеченню соціального захисту учнів шкільного віку, їх батьків та педагогічних працівників.

За матеріалами: Освіта.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар