середу, 13 січня 2016 р.

Чи є альтернатива закриттю малокомплектних шкіл

Законом від 24.12.2015 № 911-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» передбачено 5% скорочення загальноосвітніх навчальних закладів через закриття малокомплектних шкіл.

Покровська ЗОШ І-ІІІ ступенів знаходиться в Очаківському районі, Миколаївської області. Географічне розташування закладу, відсутність доріг на Кінбурнській косі та водна перешкода, у вигляді Дніпро-Бузького лиману, створює значні комунікаційні труднощі для дітей (15 учнів), їх батьків та педагогічного персоналу школи.

Переведення дітей усіх вікових категорій до інтернату на «материк» позбавить їх повноцінного спілкування з батьками на довгий осінньо-зимово-весняний період. Пропоную вашій увазі статтю з часопису «Николаев N» присвячену цій проблемі.

На Кінбурнській косі «через коліно» закривають школу - жителі мають намір стояти до кінця

11 січня 2016 відбулися збори батьків і просто жителів Кінбурнської Коси. Причиною тому стала серйозна проблема - прийдешнє закриття школи зважаючи прийняття державного бюджету України на 2016 рік.

Якщо спочатку жителі просто знайомилися з документацією, то під кінець зборів як крик душі звучали гасла: "Коса вимре без школи", "Нас хочуть знищити" тощо. Було прийнято рішення жодним чином не здаватися, а, навпаки, піти у наступ. Жителі вирішили вести повноцінне інформаційну війну проти прийнятих документів і рішень. Адже школи - це останній оплот, остання можливість виростити гідне покоління на зміну.

Найцікавіше те, що закривають саме україномовну школу, ще й у віддаленому місці. Дітям просто нікуди перейти вчитися, а варіант інтернатів батьками навіть не розглядається. "Це пряме порушення прав дитини", - заявила на зборах директор Покровської ЗОШ I-III ступенів Олена Леонідівна Васильєва.

Збори підтримав і глава Покровської сільської ради Григорій Агафонов. Він привів команду своїх депутатів - В.С. Дьяченко, В.Г. Гаркушу, Н.К. Бородіна - і пообіцяв повністю підтримувати директора школи в її клопотаннях, а також самостійно подавати запити в усі інстанції, щоб відстояти школу. "Ми не хочемо і не бажаємо, щоб закривалася Покровська школа", - твердо заявив голова.

Судячи з усього, це початок повноцінної війни за збереження школи і здаватися ніхто не має наміру.


 http://novosti-n.org/news/read/98886.html

Немає коментарів:

Дописати коментар