середу, 25 листопада 2020 р.

«Україна – країна гідності та свободи»

 


21 листопада Україна відзначала День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

                   На білому світі є різні країни,

                   Де ріки, ліси і лани.

                   Та тільки одна на землі Україна,

                  А ми її доньки й сини.

                  Усюди є небо, і зорі скрізь сяють,

                  І квіти усюди ростуть.

                 Та тільки одну Батьківщину ми знаєм.

                 Її Україною звуть.

 Святе Письмо говорить, що спочатку Бог розселив людей по всьому світу і кожному народу дав землю. Богом дана земля є святою і рідною. Тому її захист – це найперший обов’язок кожного народу.

Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров ю  сотень поколінь наших працелюбних і героїчних предків, які зберегли для нас нашу солов’їну мову, а нас самих наділили веселою вдачею,  співучістю, працьовитістю та високою моральністю.

Ми можемо пишатися мальовничою природою, родючою землею, лагідним кліматом, безліччю корисних копалин і неповторної краси краєвидами.

Головне, що сьогодні маємо усвідомити: ми не пришельці на цій землі, наші предки її ні в кого не відбирали, ми, українці, на своїй землі і маємо таке глибоке коріння, що його не вирвати ніякими силами.

Очаківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів провела цикл заходів під гаслом «Україна – країна гідності і свободи» присвячених людям, які 21 листопада вийшли на майдан висловити своє невдоволення владою.


Немає коментарів:

Дописати коментар