четвер, 12 листопада 2020 р.

Місячник шкільних бібліотек у місті Очакові


Щорічно протягом жовтня проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, до якого у 2020 році долучились учні та освітяни загальноосвітніх шкіл міста Очакова. Цього року він проходив під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів». Головною метою місячника стало привернення уваги до екологічних проблем і активізація роботи бібліотеки з екологічної просвіти підростаючого покоління спільно з учасниками освітнього процесу.

Шкільна бібліотека як структурний підрозділ закладу загальної середньої освіти і важливий складник його освітнього простору займає важливе місце в системі екологічного виховання учнів. Під час проведення місячника бібліотекарі використовували нетрадиційні форми роботи, які покращують виховання творчих особистостей та розвитку екологічної культури сучасних учнів.

Так у Очаківській загальноосвітній школі I-III ступенів № 1 в рамках місячника відбулася зустріч шестикласників з головним спеціалістом екокабінету регіонального природного парку «Кінбурнська коса» Форманюк Іриною Вікторівною. Під час заходу учні ознайомилися з науково–популярними виданнями, що зберігаються у шкільній бібліотеці та чекають на увагу юних дослідників природи. З метою формування екологічної культури учнів 1-4 класів було проведено творчий конкурс «Про що хвилюється Чорне море».  Учні у творчій співпраці з їх батьками виготовили незвичайні книжки-малятка, яскраві композиції та малюнки - листівки.

Учні та вчителі Очаківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 ім. П.П. Шмідта провели буккросинг із літератури на екологічну тематику «Передай книжку другу», «Вільна книжка – у вільне читання», а також виховний захід «До нас завітали книжки» та бесіду «За сторінками Червоної книги». Також було організовано книжкову виставку «Блакитні очі Батьківщини».

У бібліотеці Очаківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №4 були оформлені чудові книжкові виставки: «Природа – це казка, яку потрібно берегти», «Природні парки – гордість і краса», «Наша планета – колиска життя», «Історичні знання про Чорне море» (до дня Чорного моря), «Довкілля моє неповторне», «Барви осені».

Результати місячника висвітлюватимуться на Всеукраїнському вебінарі. Кращі матеріали з досвіду роботи шкільних бібліотекарів відповідно до заявленої тематики (презентації, відеоролики, буктрейлери) розміщуватимуться на порталі Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського на сторінці «Бібліотечному фахівцю» (рубрика «Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек»).

 

Немає коментарів:

Дописати коментар