четвер, 5 жовтня 2017 р.

Нові перспективи післядипломної педагогічної освіти


Згідно з ЮНЕСКО інклюзивне навчання – це «процес звернення і відповіді на різноманітні потреби учнів через забезпечення їхньої участі в навчанні, культурних заходах і житті громади та зменшення виключення в освіті та навчальному процесі».


Новий закон «Про освіту» передбачає покращання навчального середовища,  в якому вчитель і учні відкриті до співпраці, де гарантується забезпечення потреб учнів з особливими освітніми потребами і повага до їх здібностей та можливостей бути успішними.

Статтею 58 Закону України «Про освіту» передбачено підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти. Загальна кількість академічних годин для підвищення кваліфікації педагогічного працівника впродовж 5-ти років не може бути меншою за 150 годин, з яких певна кількість годин має бути обов’язково спрямована на вдосконалення знань, вмінь і практичних навичок у частині роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Саме нові підходи до курсової перепідготовки запропонував   Миколаївський міжрегіональний інститут розвитку людини ВНЗ "Україна". Реалізацію науково-педагогічного проекту "Нова украінська школа: " Так" інклюзіі" розпочато 06 жовтня 2017 року на базі Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 за ініціативи директора інституту Старєвої А.М.

«Наша ідея: допомогти у питанні реалізаціі ЗУ "Про освіту" у контексті інклюзивноі освіти. Чому ми? Тому що це своєрідний " бренд" Університету "Украіна", тому що є 20-річний досвід упровадження інклюзіі, тому що є акредитовані спеціальності за напрямком проблеми, тому що є підготовлені фахівці, тому що ми просто не можемо всидіти на місці, коли це стосується теми, де наша допомога буде доречна.

Навчання, довготривалі та короткотривалі курси підвищення кваліфікаціі з видачею документів установленого зразка, теритооія успіху кожного, хто бажає допомогти іншому в цій нелегкій справі. Для нас кожна особа з особливими потребами - це людини з надзвичайними можливостями. Тож спробуємо розвинути це в кожному, кого це стосується» - вважає Анна Михайлівна.

Учасники семінару-тренінгу серед яких були представники від освітніх закладів міста Очакова, Очаківського району, об’єднаних територіальних громад (всього 38 осіб) отримали сертифікати підвищення кваліфікації за навчальним курсом «Нова українська школа: місія завдань інклюзивної освіти». Слухачі виявили бажання продовжувати співпрацю з  Університетом "Украіна" і в подальшому.

Немає коментарів:

Дописати коментар