четвер, 18 лютого 2016 р.

Торуємо екологічну стежину

Взимку світ навколо змінюється. Морозним подихом зачарована природа Кінбурнської коси, що на Очаківщині. Білосніжна пухнаста  ковдра встеляє промерзлу землю. Озера та морські мілководдя зима сковує льодовою кригою, щоб вони змогли відпочити до весни. І поки природа спить, доля зимуючих птахів та звірів багато в чому залежить від нас, людей, нашої доброти, щедрості і милосердя.
     
У нашій школі, починаючи з грудня місяця, стартувала акція «Щедра годівниця», мета якої виховання у дітей бережливого ставлення до природи, бажання допомогти зимуючим птахам та звірям вижити у зимові місяці. Учні школи одразу ж відгукнулись на умови акції, оголошеної природно – заповідними об’єктами: національним природним парком «Білобережжя Святослава» та регіональним ландшафтним парком «Кінбурнська коса». Разом з вчителями та батьками діти зробили нові годівнички та полагодили ті, які були зроблені минулого року. Із задоволенням школярі розвішали годівнички на території школи, наповнюючи їх смачним та різноманітним насінням. 

Переможцями шкільного конкурсу «Краща годівничка» були визначені:
 І місце - Сергій Книга -  учень 6 класу;
ІІ місце – Нікіта Тимченко - учень 2 класу;
ІІІ місце – Роман Бородін - учень 6 класу.

Всі ми добрезнаємо, що взимку  дуже важко  тваринам відшукати природній кормТож, для мешканців коси: зайців, лисиць, кабанів, птаству та інших диких мешканців настають скрутні часи. Аби полегшити їм зимівлю діти розвозили по лісу пакунки з овочами та крупами. Малеча впевнена, що тварини охоче ласують щедрими гостинцями, привезеними вихованцями Покровської школи. Діти протягом зими регулярно поповнюють годівниці різноманітним кормом, та сподіваються, що ця добра справа допоможе нашим лісовим друзям пережити зиму. 
                                                                             
                                                                                           Адміністрація Покровської ЗОШ І-ІІІ ступенів









Немає коментарів:

Дописати коментар