понеділок, 3 грудня 2018 р.

«Енергія» виявляє найенергійніших



В контексті виконання положень Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року щорічно проводиться Обласний конкурс «Енергія-2018». Його мета - привернення уваги освітян, учнів, громадськості до таких важливих для людства проблем  як енергозбереження, енергоефективність і раціональне використання природних енергетичних ресурсів, а також з метою реалізації принципів світового бренду STEM-освіти, що сприятиме вирішенню майбутніх технічних проблем людства через створення умов для ініціювання допитливості учнів, підвищення престижу природничих наук. У конкурсі беруть участь учні 5-11 класів  закладів загальної середньої освіти регіону.


Цьогоріч захід проводився за такими номінаціями: «Дослідження фізичних основ добування і споживання енергії», «Моє рішення: застосування хімії в енергозберігаючих технологіях», «Дослідження енергозберігаючих процесів у живій природі».


В заочному етапі конкурсу взяли участь учениці 10 класу Очаківської ЗОШ № 4 - Коршунова Мілена («Дизельне пальне з пластику») та Жукова Аліна («Заміна пластикових, поліетиленових пляшок (упаковок) на природний матеріал із трави та листя»). За результатами заочного етапу Аліна була запрошена на очний етап.


29 листопада, в місті Миколаєві відбувся очний етап обласного конкурсу 
«Енергія-2018» на якому Жукова Аліна  презентувала власні дослідження. Її презентація викликала у журі та присутніх неабиякий інтерес.  


У  своїй номінації «Моє рішення: застосування хімії в енергозберігаючих технологіях» юна дослідниця посіла  друге місце, за що нагороджена дипломом та  цінним подарунком. Побажаємо їй та її наставнику Череватенко О.Д. подальших творчих успіхів!
За матеріалами   Череватенка О.Д., учителя Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст. №4

Немає коментарів:

Дописати коментар