вівторок, 18 грудня 2018 р.

Як унебезпечити дітей від насильства



5 грудня 2018 року, за ініціативи відділу освіти Очаківської міської ради, в приміщенні Очаківської ЗОШ № 2 відбулося засідання "круглого столу" «Створення безпечного середовища для розвитку особистості» в якому взяли участь заступники директорів з виховної роботи, практичні психологи на тему та представники органів місцевої влади.


Організатор заходу Лясота М.В., методист ММК відділу освіти, акцентувала увагу на суспільному запитові спрямованому на школу, яка є не тільки місцем, де дітей навчають, а, насамперед, простором для їхнього повноцінного розвитку, осередком успішних, креативних і щасливих людей. Такий омріяний навчальний простір можливий лише в атмосфері фізичного комфорту, сприятливого соціального та психологічного клімату, що підтримує особистість, яка розвивається, вчасно реагує на її потреби та з повагою ставиться до її особливостей.


На  засіданні були присутні Шкодіна О.С. працівник міського управління у справах дітей, Половініхін В.В., керівник ювенальної превенції сектору превенції Очаківського ВП ГУНП,  Крючкова Л.М., лікар-нарколог Очаківської ЦРЛ, Пишук О.В., працівник міського управління соціального захисту населення,. На порядку денному обговорені актуальні питання щодо результативності роботи педагогічних колективів стосовно попередження правопорушень серед дітей та підлітків, участь у проекті «Безпечна школа», попередження насилля з дітьми, сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Половініхін В.В., ознайомив присутніх з видами відповідальності за скоєння насилля в родині, Крючкова Л.М., розповіла присутнім про роботу закладу охорони здоров’я з неповнолітніми, які схильні до вживання наркотичних, психотропних речовин.

"Круглий стіл" сприяв створенню інструменту дієвої взаємодії між владними органами, а також захисту дітей від насильства та зловживань з боку однолітків і дорослих.

Немає коментарів:

Дописати коментар