суботу, 29 грудня 2018 р.

Новорічні візерунки




Новорічна атмосфера в освітніх закладах міста почала панувати ще з початку грудня - попереду Свято святого Миколая, а за ним новорічна ялинка, а там «не за горами» довгоочікувані зимові канікули. Діти, педагоги, батьки, обслуговуючий персонал навчальних закладів активно та злагоджено готувалися до новорічного дійства.


У дітей було багато тематичних доробок: ялинки, рукавички, сніговички, казкові гномики тощо... Про те, що вже час прикрашати ялинку, школярики нагадували вчителям щодня. У день, коли на перерві прикрашали ялинку, було багато щастя і позитивних емоцій. Це і був той довгоочікуваний старт новорічних свят.


Для дорослих під ялинку малеча готувала новорічні ранки з пісеньок, віршиків та хороводів. А танець сніжинок — це, здається, взагалі — найкраще, що може трапитися на новорічному святі, бо такої чистої краси, втілення якоїсь абсолютної ніжності та чарівності більш ніде не побачиш.


Дорослі, до речі, не забирали у дітей віри у чудесних Дідів — святого Миколая та Діда Мороза, які щорічно приносять подарунки у відповідні дні. Хоча на свої питання дітвора не завжди могла отримати вичерпні відповіді: «А як це Дід Мороз устигає за одну лише ніч усім подарунки рознести? І чому кладе їх у чоботи, або під подушку? І чому його ніхто ніколи не бачить?”


За неймовірні карнавальні костюми, театралізовані вистави, акторську майстерність дітей святий Миколай та Дід Мороз частували дітлахів новорічними солодкими подарунками - бажали присутнім миру, злагоди, здоров’я у прийдешньому році, а дітям слухняності та успіхів у навчанні.  



Немає коментарів:

Дописати коментар