четвер, 6 грудня 2018 р.

Нові комплекти Lego надійшли до Нової української школи


Всесвітньовідома платформа Lego Foundation уже багато років поспіль успішно використовує набори Legо, починаючи із дошкільної освіти та включно з початковою та середньою школою . Тобто діти з трьох до шістнадцяти років навчаються граючись, у них закладається основа думати, планувати, аналізувати, передбачати.

Наша освіта такий досвід повноцінно почала використовувати з початку нового навчального року. З0 серпня до 1-х класів Нової української школи надійшли перші комплекти «Шість цеглинок». 5 грудня до відділу освіти Очаківської міської ради прибули безкоштовно 11 контейнерів навчальних іграшок, які будуть розподілені між загальноосвітніми школами міста.
  

Чи потрібно це школярам, для чого іграшки дітям там, де не місце для гри? Найчастіше такі питання виникають у батьків. Але це від незнання, адже маючи елементарний набір маленьких Lego-цеглинок дитина фантазує, розвиває уяву, вивчає геометрію, вчиться розв’язувати задачу поетапно, тобто отримує STEM-освіту. Недаремно в країнах Європи, де реформи освіти пройшли раніше за нашу країну, таким методикам надається багато уваги.

Кілька років тому Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти було проведено моніторингове дослідження, яке показало позитивний вплив гри з LEGO на розвиток мовлення, мислення та вміння працювати в команді. Ще з дитячого садочку, діти в подальшому більше цікавляться конструюванням, математикою, фізикою, технологіями взагалі.

Процес навчання докорінно змінюється і стає цікавим, мотивує до подальшого пізнання і власних досліджень. Освіта за допомогою Lego вчить дітей вирішувати нестандартні завдання, експериментувати, а не діяти по завченим алгоритмам.

 А тепер уявімо 1 клас початкової школи до якого надішли диво-конструктори. Насамперед, це простора кімната, гарно освітлена, в якій гігієна на високому рівні, а робочий простір організовано з можливістю конструювати як самостійно так і в групах за круглими столами для вирішення спільних завдань і досягнення прогнозованих результатів. Не менш важливим в оснащенні класу є вдале розміщення шаф для зберігання конструкторського матеріалу, щоб потім він не заважав дітям і не губився під час освітнього процесу. 


Немає коментарів:

Дописати коментар