понеділок, 3 грудня 2018 р.

Новітні технології в Новій українській школі



Перші інтерактивні дошки з’явилися ще на початку 90-х рр. минулого століття, але тільки в останні кілька років інтерактивні дошки та інтерактивні комплекси стали обов’язковим обладнанням в закладах загальної середньої освіти. З упровадженням концепції Нової української школи та розвитком технологій 21-го століття з’явилася вимога педагогів щодо оволодіння технологією з використанням новітнього мультимедійного забезпечення, яке здатне стрімко стимулювали навчальний процес. 



Перед початком 2018-2019 навчального року відділ освіти Очаківської міської ради придбав для потреб НУШ 12 інтерактивних дошок  з необхідним мультимедійним забезпеченням. Тому 29-30 листопада спільно з компанією  Intboard організовано навчання для педагогічних працівників міста Очакова, яке проходило на базі Очаківської ЗОШ №1 та Очаківської ЗОШ №2. 

 
Тренінги проводив «спікер» фірми Малюх А.І., який знайомив викладачів із програмним забезпеченням, яке дозволяє на дошці проектувати монітор комп’ютера з різноманітними варіаціями.  

Вчителі під його керівництвом навчалися  створювати привабливі уроки, зосереджуватися на завданнях, де учні можуть використовувати або свої пальці або маркер, щоб віділити певні деталі. Можливість об’єднувати кілька елементів в план уроку, а саме веб-сайти, фотографії та музику допомагає дітям взаємодіяти з педагогом та стрімко реагувати на всю інформацію усно або навіть писати коментарі на самій дошці. Розмір і розміщення зображення можна змінювати за допомогою простого дотику до екрану. 


Ця технологія робить один комп’ютерний клас працездатною моделлю інтерактивного навчання.  Уявіть, що весь клас може поринути в сафарі-парк Африки за допомогою відео, звуків тварин і картографічного зображення.


Дослідження неодноразово показали, що учні вчаться краще, коли їхня увага зайнята пізнавальними завданнями виведеними на мультисенсорний дисплей. 
Інтерактивні дошки полегшують мультимедійне навчання, і ця співпраця кардинально може змінити як ставлення  так і знання учнів до предметів, що викладаються за допомогою новітніх інтерактивних комплексів.

Тарабан В.А. завідувач ММК відділу освіти Очаківської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар