вівторок, 3 листопада 2015 р.

Школа педагогічної майстерності «Конкурс «Учитель року»: досвід проблеми, перспективи»

30 жовтня цього року методисти районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації взяли участь у обласній Школі педагогічної майстерності «Конкурс «Учитель року»: досвід проблеми, перспективи». Така форма роботи, яка стала вже традиційною, сприяє більш якісній підготовці педагогічних працівників до професійних випробувань у найголовнішому з усіх фахових конкурсів. Заняття Школи складалися з двох частин: «Інформаційно-методичної складової» та «Практико-презентаційної складової».
Заступник директора з науково-педагогічної роботи інституту Бєлова І.М. у вступному слові поділилася результатами участі вчителів загальноосвітніх навчальних закладів у третьому (заключному) турі ХХ Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015», який проходив з усіх номінацій саме в м. Миколаїв. Перед присутніми виступили завідувачі лабораторій, методисти інституту, які опікуються організацією та проведенням конкурсу в 2016 році. Хоча до початку І (районного) туру залишалося 2 дні, Міністерство освіти та науки України ще не надіслало Положення про вчительські змагання, тому присутні намагалися з’ясувати основні умови проведення конкурсу.
Серед нововведень, у порівнянні з минулим роком, на заочному етапі конкурсуне проводитиметься оцінювання відео «майстер-класу» та написання контрольних робіт в онлайн-режимі учасниками. Ці випробування вчителі проходитимуть на очному ІІ (обласному) етапі.
Учасники Школи з великою зацікавленістю ознайомилися з майстер-класом на тему: «Формування медіа-культури особистості» Новицької Г.В., учителя Миколаївського економічного ліцею №2 та взяли активну участь у методичному аукціоні (діалозі).






Немає коментарів:

Дописати коментар