середу, 13 листопада 2019 р.

ДО ПРИРОДИ З ЛЮБОВ’Ю


Краєзнавчо-природничий конкурс «Краю мій рідний!» вперше був проведений регіональним ландшафтним парком «Кінбурнська коса» спільно з міським та районним відділами освіти у 2006 році.


До конкурсу кожного року із задоволенням залучаються школярі нашого міста, які розуміють, що саме їм відведена роль захисників природи, зберігачів пам’яток історії рідного краю.

У 2019 році конкурс «Краю мій рідний» було проведено в рамках обласної Комплексної Програми охорони довкілля Миколаївської області та присвячено Міжнародному Дню Чорного моря. Учасниками цьогорічної подорожі узбережжям Чорного моря та Березанського лиману стали переможці І етапу конкурсу: ті, що намалювали найкращі малюнки про море, оформили  найкращі екологічні плакати та власноруч виготовили екологічні сумки.


 Еко-туристичну подорож узбережжям лиману та моря провів старший науковий співробітник РЛП «Кінбурнська коса» Костянтин Редінов На еко-зупинках з учасниками подорожі провідним фахівцем парку Іриною Форманюк були проведені конкурси, за результатами яких були визначені найкращі знавці географії рідного краю, найкращі знавці мешканців водних акваторій лиману та моря, найкращі знавці птахів водно-болотних угідь та плазунів узбережжя.


Увагу привернули плакати учнів Очаківської ЗОШ №4 Вікторії Михлич, Єлизавети Ткачук, Вікторії Терзіул та Анастасії Бурсук, учнів 6 класу Очаківської ЗОШ № 1  Софії Жарєнової та Аліни Косовської.

Найкращими визнані малюнки учнів Очаківської ЗОШ № 2 Анастасії Бойчук, Анастасії Куцької, Валерії Ложечникової, Олександра Залозного та Геннадія Мамреги.

Кожна школа презентувала кращі еко-сумки, у виготовленні яких взяли участь переважно молодші школярі та їх батьки. Серед учнів 5-7-х класів визначили кращих майстрів – дизайнерів еко-сумок. Це учні  ЗОШ № 2  Геннадій Мамрега та Нікіта Проскуряков.


Під час акції працівники РЛП «Кінбурнська коса», вчителі та учні взяли участь у обговоренні екологічної ситуації, яка склалася на узбережжі, та обговорили можливість створення природно-заповідних об’єктів для збереження природи рідного краю.


 Конкурс традиційно завершився нагородженням переможців.  Також всі учасники приємно поласували отриманими солодощами.
Вітаємо команди неперевершених знавців природи рідного краю:
команда Очаківської ЗОШ № 1 (керівник групи вчитель  фізики О.М. Попач);
- команда Очаківської ЗОШ № 2 ім. П.П. Шмідта (керівник групи – вчитель  біології та екології Н.В. Безлепкіна);
- команда Очаківської ЗОШ № 4 (керівник групи – вчитель географії В.О. Хворостіна).

Бажаємо учасникам Конкурсу нових корисних знань про природу та історію свого краю, нових здобутків та перемог!

Немає коментарів:

Дописати коментар