четвер, 28 листопада 2019 р.

ВЧИМОСЯ ВЧИТИ ПО-НОВОМУ

Організація методичної роботи в початковій школі, яка здійснює поетапний перехід до Нової української школи, має неабияке значення щодо успішності всієї реформи освіти. Вчителі 1-2 класів уже працюють за новими Державними стандартами, а 3-4 класів лише готуються до  роботи за новим змістом освіти. В педагогів, які працюють із старшими учнями, іще є час на ґрунтовну підготовку до роботи в НУШ, який вони оптимально використовують.

Зважаючи на сучасні реформаційні виклики міський методичний кабінет відділу освіти Очаківської міської ради намагається оперативно реагувати на освітні запити педагогів, доповнюючи внутрішкільну методичну роботу та навчання, яке проводить базовий МОІППО.  

 26 листопада цього року в навчально-виховному комплексі «Сонечко» класоводи 3-4 класів обговорювали напрямки впровадження Концепції Нової української школи.

Ромашова Л.П., учитель 3 класу НВК «Сонечко» провела майстер-клас із розвитку мовлення на тему: Складання твору з елементами опису «Краса осінньої природи». Під час заняття діти вчилися складати тексти з елементами опису, закріплювали вміння будувати словосполучення, речення; набувли вмінь редагувати текст; підбирати влучніі слова до зображень; працювали над збагаченням власного словникового запасу.
Використовуючи інтегрований підхід Лілії Петрівні вдалося розвивати не лише зв'язне мовлення, творче мислення, уяву, пам'ять, але й спостережливість в учнів, які точно описували осінні явища у природі. А головне - вчителька виховувала в малечі любов до природи, вміння відчувати красу рідного слова.
Михлич А.С., учитель Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст.№4 презентувала власний досвід щодо використання навчального посібника «Абетка літературознавця» для учнів початкової  Нової української школи. Вона доводила колегам переваги роботи із методично-дидактичним набором для юного читача, розробленого директором МОІППО Шулярем В. І.      
Лучук Л.І., вчитель Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 та Величко Т.П., вчитель Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 ділилися  досвідом використання міжпредметних зв’язків та технологією інтегрованого навчання в початковій школі, яка є домінуючою в Новій українській школі.   

Компетентності оцінювання навчальних досягнень учнів для роботи в 1 та 2 класах  навчали присутніх Усік Р.В., учитель Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 та   
Ромашова Л.П.

 Чи залишаєься в учителя 20% резервного часу при складанні календарно-тематичного планування та як його оптимально й ефективно використовувати – на ці питання відповідала Саскевич О.В., учитель НВК «Сонечко». Тарабан В.А., завідувач ММК спільно з «початківцями» з’ясовував вплив внутрішньосімейних стосунків на психічне здоров’я молодших школярів.

Під час заходу педагоги висловили бажання відвідувати уроки в своїх колег, які вже працюють в 1-2 класах, що пришвидше їх інтеграцію в Нову українську школу.


Немає коментарів:

Дописати коментар