середу, 31 січня 2018 р.

«Вчителі англійської мови – агенти змін»

В рамках реформування системи освіти та впровадження Концепції «Нова українська школа» Міністерство освіти і науки України спільно з Британською Радою в Україні започаткували спільний проект «Вчителі англійської мови – агенти змін». Мета проекту – покращення якості викладання англійської мови в Україні, підготовка тренерів, які будуть надавати методичну допомогу вчителям на місцях.
Взяти участь у цьому проекті зголосилися 600 вчителів з різних областей України, але після конкурсного відбору з них було відібрано 75 педагогів (5 осіб від Миколаївської області).

Перед проходженням освітнього курсу з учасниками програми спілкувалися: заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, головний спеціаліст сектору мовної політики МОН Оксана Коваленко, секретар українського відділення Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної (IATEFL) Олександр Шаленко.

Після проходження інтенсивного курсу «агенти змін» Каргіна О.В., вчитель англійської мови Куцурубського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка отримала сертифікат, який підтвердив отриманий статус «Тренера».


29 січня цього року на базі ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 імені П.П. Щмідта Олександра Володимирівна провела тренінг “Success 4 Skills. Understandingand Promoting 21st century skills” ("Успіх 4 навичок". Розуміння та пропаганда навичок 21 століття") в рамках реалізації зазначеного проекту. Лейтмотивом інноваційного заняття стали слова відомого американського соціолога та футуролога Елвіна Тоффлера «У ХХІ столітті неграмотні не ті, хто не вміє читати і писати, а ті, хто не вміє вчитися, а ще -  забувати те, чого  навчився, й перевчатися».

Під час тренінгу вчителі англійської мови освітніх закладів Очаківського району та м. Очакова навчалися визначати навички 21 століття, які надзвичайно потрібні шкільній молоді, яка вступатиме в самостійне життя. До них відносяться вміння ефективно спілкуватися та працювати в команді, критично мислити і вирішувати проблемні питання. Діти повинні  вміти зрозуміло пояснювати власну думку, засвоювати мінливі технології та орієнтуватись у стрімкому інформаційному потоці. Тому сучасні вчителі мають працювати над створенням сприятливого освітнього середовища для розвитку цих навичок.


Однак і сам педагог має навчитися швидко змінюватися, щоб відповідати вимогам часу та навчати сучасне покоління дітей. Чотирьохгодинний тренінг, пронизаний новітньою інформацією, продуктивною роботою та плідною міжособистісною співпрацею, підтвердив, що більшість вчителів англійської мови  готові до змін відповідно до потреб сучасного суспільства.

Маю надію, що педагоги, які викладають англійську мову отримали творчий поштовх до активної співпраці, яка сприятиме в майбутньому вирішенню складних завдань, які ставить Концепція «Нової української школи» перед вчителем 21 століття та сподіваюся на подальшу співпрацю.


Каргіна О.В., тренер проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін», учитель англійської мови Куцурубського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка 

Немає коментарів:

Дописати коментар