понеділок, 29 січня 2018 р.

Юні дослідники МАН презентували свої роботи

Невід`ємною складовою роботи з обдарованою молоддю в Очаківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 імені П.П. Шмідта є участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів – членів  Малої академії наук.


23 січня 2018 року на базі школи проходив І етап конкурсу-захисту. Роботи юних науковців оцінювало журі, до складу якого входили начальник відділу освіти Голян Л. А., завідувач ММК Тарабан В. А., методист ММК Головня Л. А. та керівник міського методичного об’єднання вчителів географії Тихомирова В.В. ЗОШ №2.

Призери минулорічного обласного конкурсу, учениці 11 класу, Васькова Аліна та Іванова Марина продовжили роботу над своїми дослідженнями. Так, Іванова Марина, під керівництвом вчителя української мови та літератури Кобець Н.С. (відділення МАН «Філософія та суспільствознавство», секція «Педагогіка») вивчала питання «Розвиток  критичного мислення на уроках української мови та літератури».

 Васькова Аліна, під керівництвом вчителя історії та правознавства Вишинської О.С., працювала над «Дослідженням досвіду впровадження норм про учнівське самоврядування на прикладі загальноосвітніх закладів міста Очакова» (відділення «Історія України», секція «Правознавство»).

Вперше брала участь у конкурсі – захисті учениця 10 класу Тригуба Валерія, яка презентувала роботу «Дослідження змін клімату та їх вплив на екологію рідного краю» (відділенням «Науки про Землю» секцією «Кліматологія та метеорологія»). Її дослідженням опікувалися два керівники: вчитель географії Іщенко Тетяна Андріївна та вчитель біології, екології Безлепкіна Наталія Вікторівна.

Та крім основних керівників дослідженнями опікувалися Полова Т.В., практичний психолог, Яровенко О.О. та Козаченко Л. С., вчителі української мови, оформлення робіт здійснювали Бабченко А.А. та Афанасьєв І.Г., вчителі інформатики. І

Під час захисту старшокласники від журі отримали схвальні відгуки про свої дослідження та рекомендації щодо їх доопрацювання. у.

08 - 10  лютого 2018 року у м. Миколаєвівідбудеться ІІ (обласний) етап Конкурсу. Бажаємо успіхів та достойних результатів юним дослідникам та їх керівникам.


                За матеріалами Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені П.П. Шмідта

Немає коментарів:

Дописати коментар