понеділок, 22 січня 2018 р.

В Очакові відзначили Акт злуки УНР і ЗУНР


Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути. 
                                                                                          В’ячеслав Липинський

22 січня – Україна відзначає 100-річчя з проголошення незалежності Української Народної Республіки та 99-у річницю проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу (День Соборності).

Цим подіям був присвячений урочистий мітинг, який відбувся 22 січня 2018 року о 09.30 у м. Очакові, біля пам’ятника загиблим воїнам АТО. Згадуючи знакові події Голян Л.А., начальник відділу освіти Очаківської міської ради, звернулася до присутніх учнів, педагогів, працівників міських органів влади з побажанням пам’ятати уроки вітчизняної історії, берегти нашу державу та її народ від розбрату та ненависті.

 Тарабан В.А., завідувач ММК відділу освіти коротко згадав події майже сторічної давності, наголосивши на вікопомному історичному значенні Акта злуки УНР та ЗУНР в єдину державу: «Незважаючи на розбіжності й власні амбіції, лідери двох українських держав перед загрозою смертельної небезпеки дійшли згоди щодо об'єднання. Здійснилася мрія багатьох поколінь борців за незалежність і соборність України».

На знак пошани полеглим за незалежність та єдність нашої Батьківщини присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам АТО.

О 10.00 у приміщенні Очаківського міської ради відбулося урочисте дійство до Дня Соборності України «Соборна та єдина – рідна Україна».


Немає коментарів:

Дописати коментар