четвер, 9 червня 2016 р.

Методактив суспільствознавців

2 червня 2015 року на базі Богданівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Доманівської районної ради  проведено заходи у рамках обласного методичного активу керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів суспільствознавчих дисциплін.

Захід  відкрив  директор Богданівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Доманівської районної ради Поспєлов О. В., який представив свій навчальний заклад.

Учасники методичного активу взяли участь у мітингу-реквієму «Попіл страдників у серці стукає і кличе» біля меморіалу жертв Голокосту, розстріляних у Богданівці; оглянули виставку «Бабині яри» України, що була представлена Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума», і вшанували пам’ять жертв Голокосту та інших злочинів, скоєних нацистами під час окупації України.


Представники наукових кіл – Шаталов Д. О., к.іст.н., заступник керівника науково-музейного відділу, і Глущенко Д. В., керівник наукових проектів Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», висвітлили перед суспільствознавцями контроверсійні проблеми Другої світової війни та вивчення історії Другої світової війни і Голокосту за умов сучасної війни проти України.

Із досвідом краєзнавчо-пошукової роботи у Богданівській загальноосвітній школі познайомили педагогів учні гуртка та їх керівник – учитель історії Поспєлова Л. В.

У практичній частині педагогами опрацьовано нормативно-правові документи про освіту. Завідувачем лабораторії методики суспільствознавчих дисциплін Михайлович Г. І. і методистом лабораторії Мирнінко І. Г. наголошено на основних пріоритетах методичної роботи з суспільствознавства;  визначено напрями забезпечення якісного супроводу переходу на новий зміст історичної  освіти у 8–9 класах та реалізації оновлених програм із правознавства у 9–10 класах.

Серйозну увагу приділено розгляду педагогічних, психологічних, методичних аспектів питань про «творчого вчителя» і «обдаровану дитину»; про співпрацю вчителів і методистів під час підготовки до конкурсу «Учитель року» та інших інтелектуальних професійних змагань.

Учасники заходу отримали аналітичні та методичні матеріали для роботи з учителями-суспільствознавцями своїх районів. Усього в заході взяли участь 35 осіб.

Окрему подяку висловлено представникам Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» за фінансову підтримку у проведені заходу.

                                                       Джерело інформації

Немає коментарів:

Дописати коментар