четвер, 30 червня 2016 р.

Виховуємо обдаровану особистість


22 - 23 червня 2016 року в с. Чорноморка Очаківського району на базі відпочинку "Велам" відбулася VI Всеукраїнська науково-практична конференція "Формування компетентностей обдарованої особистості в системі освіти", метою якої було обговорення актуальних проблем комунікативної, професійної та управлінської компетентності  обдарованої особистості в системі освіти, обмін досвідом з практичного застосування результатів дослідження формування, розвитку компетентностей обдарованої особистості в системі освіти. В роботі конференції від Очаківського району взяла участь методист Центру дитячої та юнацької творчості Очаківської районної ради Крикуненко О.С.

На пленарному засіданні виступили:
Шуляр Василь Іванович, доктор педагогічних наук, доцент, професор, заслужений учитель України, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної освіти з доповіддю "Аксіологічні засади організації навчання обдарованих і здібних учнів-читачів у системі літературної освіти";

Камишин Володимир Вікторович, доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник, лауреат Державної премії України в галузі освіти, директор Інституту обдарованої дитини НАПН України з доповіддю "Формування компетентностей обдарованих учнів - що далі ?".
Присутні на конференції  були учасниками  майстер-класів:
"Психологічні вправи з розвитку уяви та інтуїції", який провела Ляхова Валентина Петрівна, старший викладач кафедри психології, педагогіки та менеджменту освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної освіти;
"Створення умов для розвитку творчості дітей раннього віку в продуктивній діяльності", який провела Олійник Лія Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології, педагогіки та менеджменту освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Незабутні враження по собі залишив коучинг «Компас лідера», що провела  Капустеринська Тетяна Дмитрівна, старший викладач кафедри психології, педагогіки та менеджменту освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Також присутні ознайомилися з виставкою робіт, які стали переможцями  Всеукраїнського конкурсу «Творчий учитель – обдарований учень». Ці матеріали слугуватимуть колегам у їх подальшій творчій роботі.

                                                         О.С. Крикуненко, методист Центру дитячої та
                                                         юнацької творчості Очаківської районної ради




Немає коментарів:

Дописати коментар